De Nationale Voorleesdagen 2022

Van woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari 2022

Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022 vinden voor de 19e keer De Nationale Voorleesdagen plaats, met als feestelijke start Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 26 januari 2022.  Voorlezen is leuk! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. Maar samen lezen is vooral ook heel erg gezellig dus doe mee!


📚 Prentenboeken Top 10


De Nationale Voorleesdagen 2022 bij De Bibliotheek Venlo


Het Nationale ONLINE Voorleesontbijt op 26 januari 2022

Het Nationale ONLINE Voorleesontbijt

Wij zijn er al klaar voor, jullie ook? Op 26 januari 2022 worden de Nationale Voorleesdagen 2022 traditioneel geopend met het Nationale Voorleesontbijt. 

Dit jaar is het voorleesontbijt niet op locatie maar komen we gezellig online bij je thuis. We starten al om 9.00 uur. Om het extra leuk en gezellig te maken kun je vanaf 20 januari 2022 een heuse "Vos gaat een stukje rijden" placemat komen ophalen bij ons in de Stadsbibliotheek Venlo. Een heerlijke zoekplaat geheel in het teken van het boek "Vos gaat een stukje rijden". Dat maakt jouw voorleesontbijt nog leerzamer.

Ga er maar lekker voor zitten. Eens kijken, heb je een bord, beker, bestek en natuurlijk een lekker ontbijtje? Dan kunnen we zo beginnen. Veel plezier!

 

Vos komt eraan! - Kinderliedje bij 'Vos gaat een stukje rijden' - Nationale Voorleesdagen 2022


Nationale Voorleesdagen Verrassingstasjes

Nationale Voorleesdagen Verrassingstasjes

Reserveer nu je eigen Nationale Voorleesdagen Verrassingstasje en maak er thuis een echt voorleesfeestje van.

Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot
de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Genoeg redenen dus om je eigen tasje alvast te reserveren.

In het tasje vind je boeken die je 3 weken mag lenen en passen bij je leeftijd. De tasjes zijn geschikt voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar. Om er thuis een gezellig voorleesfeestje van te maken doen we er natuurlijk wat leuke extra's bij.

Reserveer je tasje tijdig want op=op. In de eerste 50 tasjes stoppen we het enige echte monster uit het prentenboek van het jaar 2022 "Maar eerst ving ik een monster" dus wacht niet te lang. Vul het formulier in en we gaan voor jou aan de slag.

Ben je nog geen lid van de Bibliotheek? Meld je dan eerst aan.

Van 0 tot 18 gewoon GRATIS

Wist jij dat kinderen en jeugd tot 18 jaar gratis lid kunnen worden van De Bibliotheek Venlo? Een mooier cadeau kun je ze niet geven! (Voor)lezen is goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. Maar bovenal het is heel erg leuk om samen te doen. Gun je kind het plezier van lezen te ontdekken.

Nu met het enige echte monster uit het prentenboek van het jaar!

Nationale Voorleesdagen Wie Wat Waar Quiz

Heb je zin in een spannende, leuke en leerzame activiteit? Kom dan speuren tussen 26 januari en 5 februari 2022 bij ons in de Stadsbibliotheek Venlo of in onze vestigingen Arcen, Velden en Belfeld.

Ga samen op zoek naar de juiste oplossingen en maak kans op leuke prijzen. De Wie Wat Waar Quiz is geschikt voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar onder begeleiding van een volwassene. 

Ga je ook mee speuren?


Prentenboek van het jaar 2022

Kees de Boer, Tjibbe Veldkamp Maar eerst ving ik een monster

Een jongetje (jij-persoon) moet gaan slapen maar verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee met...

Bekijk dit boek


📚 Meer boeken van Tjibbe Veldkamp

Zing je met ons mee? Maar eerst ving ik een Monster Lied

Dit liedje is speciaal gemaakt bij het boek "Maar eerst ving ik een monster" prentenboek van het jaar 2022. Ga er maar eens goed voor zitten en zing uit volle borst met ons mee.

Ben jij een kleurmonster? Kleur met ons mee.

Download en print deze leuke kleurplaat en ga aan de slag met potloden, stiften of krijtjes. 

Zo maak je van voorlezen een feestje

Met deze vijf tips maak je van voorlezen een feestje voor je kind én voor jezelf.

Meertalig voorlezen

Coco in drie talen

Lees je voor in het Nederlands of je moedertaal? Voorleestips voor meertalige gezinnen.


Voorgelezen in 26 talen!

Het prentenboek van het jaar "Maar eerst ving ik een monster" kan worden voorgelezen in 26 verschillende talen. Kijk snel of jouw taal er ook bij staat!

Kijk snel op Prentenboeken in alle talen


📱 Leuke e-books om uit voor te lezen


📱 E-books in verschillende talen