(Digi)taal

(Digi)taal vaardig

Goed Nederlands lezen en schrijven. Met een computer kunnen werken. Met je eigen DigiD inloggen op websites van de overheid. Het is lang niet vanzelfsprekend dat je dit kunt en daar wil de Bibliotheek je graag bij helpen. Met goed advies, met een taalmaatje, met een computercursus of met een workshop. Als je helemaal bij de basis wilt beginnen of wanneer je al iets verder bent. In de Bibliotheek ben je welkom, ook als je geen lid bent. En natuurlijk gratis.

Taalhuis Venlo

In het Taalhuis is iedereen met een taalvraag of een digitale vraag welkom. Je krijgt advies of je kunt oefenen met een vrijwilliger. Het Taalhuis heeft een eigen website met informatie over locaties, spreekuren en oefenmogelijkheden.

Klik & Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer of de tablet? In de cursus Klik&Tik leer je typen, e-mailen en internetten. Ook leer je hoe Facebook en WhatsApp werken.

Digisterker

Een DigiD aanvragen en je weg vinden op de website van bijvoorbeeld de gemeente of het patiƫntenportaal van het ziekenhuis? Dat leer je snel en gemakkelijk in de cursus Digisterker.