Informatiepunt Digitale Overheid

Samen komen we verder

Een Huis van Informatie

De Bibliotheek Venlo is een Huis van Informatie. Hier ben je welkom om te ontwikkelen, te leren en te oefenen. Onze medewerkers helpen je op weg met vragen rondom de collectie, e-books, lezen en schrijven, rekenen en financiën, digitaal, werk, juridische zaken en gezondheid. Als Informatiepunt Digitale Overheid helpen we je met zaken die je digitaal met de overheid moet regelen. Ook kun je bij ons cursussen en workshops volgen, zodat je bijvoorbeeld zelf gemakkelijker met de computer aan de slag kunt.

Met welke vragen kun je bij ons terecht?

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

We zijn een Informatiepunt Digitale Overheid. Dat betekent dat je in de Stadsbibliotheek terecht kunt met vragen over het digitaal regelen van overheidszaken. Onze medewerkers luisteren, denken en kijken waar mogelijk met je mee. Bij vragen rond zorg, huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belastingen, rijbewijs, studiefinanciering, toeslagen enzovoort. We helpen je met het zoeken naar de juiste digitale informatie of weten welke lokale partner verder kan helpen.

Informatiepunt Digitale Overheid


Nog meer digitale overheidszaken

Duurzaam Bouwloket gemeente Venlo


Sociale Kaart Venlo

In de Sociale Kaart Venlo vind je organisaties en instellingen waar je terecht kunt met een groot aantal vragen die spelen in het dagelijks leven: vragen over huurtoeslag, financiële vragen, het opvoeden van kinderen etc. Maar ook informatie over organisaties die vrijwilligers nodig hebben, verenigingen waar je muziek kunt maken, sporten, schilderen etc. Kortom, alles wat er in de gemeente Venlo speelt op gebied van zorg, welzijn, onderwijs, gezondheidszorg, opvoeding, inburgering en sociale activering.

naar de Sociale Kaart Venlo


Met het oog op Venlo | Het Huis van Informatie in beeld

Huis van Informatie in het koninklijke middelpunt