Biebcast, dé podcast voor jongeren

Openhartige terugblik op het jaar 2021 l NIEUW

In deze aflevering leren we de makers van Biebcast beter kennen. Lotte Kok (host) blikt samen met Tim Winter (techniek en montage) en Edward Hermans (allround ondersteuner en adviseur) terug op het afgelopen jaar. Zo komen bijna alle biebcastafleveringen aan bod, maar vertellen ze ook openhartig hoe zij hun werk in de Bibliotheek afgelopen jaar ervaren hebben.

Dank voor het kijken en luisteren! We zien je heel graag weer in het nieuwe jaar.

Cross Border studying and Entrepeneurship

Dit keer een podcast helemaal in English!
Lotte gaat in gesprek met Janet Antonissen (Fontys) over het Euregio Campus Knowledge Region Project (what's in a name). Met studenten Maurice Schaffeld en Britt van Berkel komt studeren over de grens én ondernemerschap aan bod, en van Jan-Niclas Müller krijgen we advies hoe je van een goed idee een concreet businessplan maakt.

Top dus! Luisteren, kijken, fijn dat je erbij bent!

Nieuwe Nederlanders; integreren

Een bijzondere podcast in samenwerking met de Taalschool van Gilde Opleidingen. Lotte gaat in gesprek met Have, Navdar en Inas, drie studenten uit respectievelijk Kosovo, Syrië en Irak. Een mooi gesprek over cultuurverschillen, Nederlands leren en hoe het was om te emigreren en zich hier te vestigen.
Docenten Mieke Janssen en Kirby Beekman vertellen in een kort intro hoe zij deze leerlingen ondersteunen. 

Mooie aflevering! Dus luisteren, kijken, fijn dat je erbij bent!

Verkiezingsspecial

In deze driedelige verkiezingsspecial gaat community librarian Lotte in gesprek met zeven politiek actieve jongeren tussen de 17 en de 27 jaar. Zij komen allemaal uit Venlo en omgeving. Van GroenLinks tot FvD, VVD tot PvdA hebben we het over de thema’s corona, woningmarkt, onderwijs en EU. In deze goed gevulde podcast helpen wij jou een mening te vormen over politiek.

Verkiezingsspecial | Ronde 1

In deze ronde: Jade Joosten (GL) en Menno Winter (FvD).

Verkiezingsspecial | Ronde 2

In deze ronde: Ivo Haanen (PvdA) en Robbert Buil (CDA).

Verkiezingsspecial | Ronde 3

In deze ronde: Jade Joosten (GL) en Menno Winter (FvD).

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen

Lotte en Edward gaan in gesprek met student Cas Giepmans over gelijkheid tussen mannen en vrouwen. 
Zijn verschillen tussen man en vrouw puur biologisch? Wat is het verschil tussen gender en sekse? Jordan Peterson, gender, sekse, opvoeding en evolutie; het komt allemaal voorbij in deze podcast.

Super interessant! Luisteren, kijken, fijn dat je erbij bent!

De allereerste podcast: thema eenzaamheid

Een hele toepasselijke podcast voor deze coronatijd, die helaas langer duurt dan we ooit hadden gedacht. Veel jongeren kampen in deze periode met eenzaamheid en voelen zich somber. Volgens NOS op 3 hebben de coronamaatregelen extra veel invloed op jongeren. Een van de tips om eenzaamheid tegen te gaan: praat erover! En dat is precies wat Lotte doet in deze eerste podcast.

Dit komt dichtbij, luisteren, kijken, fijn dat je erbij bent!