Geheugenhuis

Geheugenhuis 'Voor ik het vergeet' is een uitnodigend en laagdrempelig informatie- en ontmoetingscentrum in het hart van Venlo. Hier staan samenkomen, ontmoeten, met elkaar delen en van elkaar leren centraal.

 

Het Geheugenhuis is een samenwerkingsverband van Alzheimer afdeling Noord-Limburg, Hulp bij Dementie Noord-Limburg, Samen zijn wij Venlo, Dementievriendelijk Venlo en Bibliotheek Venlo.

Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met geheugenproblemen of dementie is het Geheugenhuis een fijne plek. Praten met lotgenoten, ervaringen delen, kennis opdoen, een luisterend oor bieden of even tot rust komen. In Geheugenhuis ‘Voor ik het vergeet’ moet niets en kan veel. Loop - zodra de Stadsbibliotheek weer is geopend voor bezoekers - gerust binnen tijdens de openingstijden van de Stadsbibliotheek; je vindt het Geheugenhuis naast de klantenbalie. 

Nu de bieb weer is geopend starten we alvast met de inloopspreekuren. De overige programmering in de vorm van interessante en waardevolle lezingen, cursussen en inloopspreekuren volgt. We publiceren deze data in onze agenda.

Voorlopig vinden de inloopspreekuren plaats op de donderdagen in de oneven weken, tussen 14:00 en 15:30 uur in de Stadsbibliotheek. 

Samen op pad met dementievriendelijk Venlo

In de week van Alzheimer worden meerdere activiteiten georganiseerd, zoals een Venlostadswandeling, bezoek aan huis of lekker fietsen op een duofiets.

Samen op pad | aanmelding vóór 1 september

Boekentips