Cursus DigiSterker

11 januari 2019 | Stadsbibliotheek, Begijnengang 2 Venlo

DigiSterker is een cursus op weg naar (meer) digitaal zelfvertrouwen. Het zoeken, vinden en aanvragen van overheidsinformatie; het komt allemaal aan bod. Tijdens deze cursus leer je alles wat je hierover moet weten. Leer meer over het gebruik van je DigiD en waar je moet zijn op venlo.nl, werk.nl en toeslagen.nl.

Alle communicatie met de overheid gaat via internet. Best lastig als je hier nog niet zo handig mee bent. Gelukkig helpt de Bibliotheek Venlo je in samenwerking met de gemeente Venlo verder met de cursus Digisterker. Tijdens de cursus is er veel aandacht voor je privacy en veiligheid op internet. Tijdens vier bijeenkomsten leer je:DigiD aanvragen en gebruiken en het zoeken, vinden en aanvragen van overheidsinformatie. De cursus bestaat elk uit vier bijeenkomsten en vindt plaats op de volgende data:

12, 19, 26 april en 3 mei

Voor deze cursus heb je basiscomputervaardigheden nodig. Heb je dit nog niet of weet je niet of je voldoende vaardig bent? Overleg met een van onze medewerkers. Je kunt bijvoorbeeld eerst de gratis cursussen Computer basis en Internet basis volgen. Meld je aan via info@bibliotheekvenlo.nl of bij de balie van de Stadsbibliotheek. Vermeld bij aanmelding wel even je telefoonnummer en voor welke cursus je je graag wilt inschrijven.