Het Duitsland-Niederlande Huis presenteert: een tentoonstelling rondom Vastelaovend

1 februari 2021 t/m 20 februari 2021 | Stadsbibliotheek (te bezichtigen tijdens afhaalmomenten voor gereserveerde boeken)

Vastelaovend; hét festijn waar deze grensstreek elk jaar reikhalzend naar uitkijkt, zal dit jaar heel anders beleefd worden. Maar dat betekent niet, dat we er niet bij stil zullen staan. Integendeel. Het Duitsland-Niederlande Huis trekt alles uit de kast (inclusief de 'carnavalspekskes') om in de carnavalsperiode een waardige ode te kunnen brengen aan Vastelaovend.

Nederland deelt met het Duitse buurland een gezamenlijke cultuur. Waar kunnen we dit beter zichtbaar maken dan tijdens Vastelaovend? Van 1 tot 21 februari is er een tentoonstelling over dit onderwerp te zien in de stadsbibliotheek. Prinsenpakken, medailles, scepters en natuurlijk heel veel foto’s maken duidelijk waar
Carnaval aan beide zeiden van de grens voor staat.

Zolang de lock-down voortduurt, is deze tentoonstelling dagelijks te bewonderen tijdens de afhaalmomenten in de bibliotheek en via de ramen aan de buitenkant. Daarnaast zijn er fotopresentaties via de website van de bibliotheek.

Aan deze tentoonstelling werken mee: Jocus Museum Venlo | GKG Narrenschiff Straelen | Karnevalsverein Lobberich

Meer informatie over de vorm van deze tentoonstelling volgt na de persconferentie van 12 januari.