Im Gespräch | In gesprek

9 maart 2021, van 18:00 tot 19:30 | Online

Kosten: Gratis

Hartelijk welkom, Herzlich Willkommen! (Die weitere deutsche Übersetzung finden Sie unten auf dieser Seite). Welkom bij de tweede grensoverschrijdende (online) ontmoeting van een vierdelig reeks van steeds 2 kennisontmoetingen. Deze avond wordt georganiseerd vanuit Venlo. Fontys docent Janet Antonissen (o.a. crossing borders business development) en historicus/publicist dr. Ragdy van der Hoek gaan onder leiding van moderator Ludger Kazmierczak (Nederland correspondent bij de ARD) met elkaar in gesprek over thema's die in onze grensregio spelen.

Kulturelle Unterschiede | culturele verschillen

De gemeenten Krefeld en Venlo zijn in samenwerking met de Mediothek Krefeld en de Bibliotheek Venlo gestart met het project Studium Generale: Krefeld en Venlo im Dialog/in dialoog.In een reeks kennisontmoetingen gaan we samen met gastsprekers uit de grensregio bekijken welke overeenkomsten en verschillen er zijn op gebied van cultuur, onderwijs, taalontwikkeling en politiek.We starten met het onderwerp Kulturelle Unterschiede | cultuurverschillen.

Tijdens deze avond wordt zowel Duits als Nederlands gesproken waarbij moderator Ludger Kazmierczak beide talen beheerst.
Docente Janet Antonissen en auteur Ragdy van der Hoek zijn beide Nederlands van oorsprong maar daarnaast goed thuis in het reilen en zeilen van onze Duitse buren. Samen met hen gaan we bekijken of en welke culuurverschillen er zijn, wat denken we en wat is echt waar, hoe 'anders' zijn de Duitsers in onze grensregio en vice versa, wat hebben we gemeenschappelijk en waar zijn we misschien elkaars tegenpolen? Een mooie eerste avond die op 2 maart al een voorganger had met een spiegelprogramma vanuit Krefeld.

Je kunt deze ontmoeting online bijwonen en ook is er via een chatfunctie gelegenheid om aan het gesprek deel te nemen.

Wil je alvast je interesse aangeven voor deze reeks Im Gespräch | In gesprek, stuur dan een mail naar community librarian Elly Jacobs.