Im Gespräch | In gesprek

2 maart 2021, van 19:00 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Hartelijk welkom, Herzlich Willkommen! (Die weitere Deutsche Übersetzung finden Sie unten auf dieser Seite). Welkom bij de eerste grensoverschrijdende (online) ontmoeting van een vierdelig reeks van steeds twee kennisontmoetingen. Deze avond wordt georganiseerd vanuit onze partnerstad Krefeld. Speaker/coach/consultant Anouk Ellen Susan en Fontys lector dr. Vincent Pijnenburg gaan onder leiding van moderator Ludger Kazmierczak (Nederland correspondent bij de ARD) met elkaar in gesprek over thema's die in onze grensregio spelen. Je kunt deze ontmoeting online bijwonen en ook is er via een chatfunctie gelegenheid om aan het gesprek deel te nemen.

Kulturelle Unterschiede | cultuurverschillen

De gemeenten Krefeld en Venlo zijn in samenwerking met de Mediothek Krefeld en de Bibliotheek Venlo gestart met het project Studium Generale: Krefeld en Venlo im Gespräch/in gesprek. In een reeks kennisontmoetingen gaan we samen met inspirerende en enthousiaste gastsprekers uit de grensregio bekijken welke overeenkomsten en verschillen er zijn op gebied van cultuur, onderwijs, taalontwikkeling en politiek.

We starten met het onderwerp Kulturelle Unterschiede | cultuurverschillen.

Tijdens deze avond wordt zowel Duits als Nederlands gesproken waarbij moderator Ludger Kazmierczak beide talen beheerst.
Speaker en consultant/coach  Anouk Ellen Susan en Fontys lector Vincent Pijnenburg zijn beide Nederlands van oorsprong maar daarnaast goed thuis in het reilen en zeilen van onze Duitse buren. Samen met hen gaan we bekijken of en welke culuurverschillen er zijn, wat denken we en wat is echt waar, hoe 'anders' zijn de Duitsers in onze grensregio en vice versa, wat hebben we gemeenschappelijk en waar zijn we misschien elkaars tegenpolen?

Een mooie eerste avond die op 9 maart een vervolg krijgt met een spiegelprogramma vanuit Venlo. Ook dan is het thema weer Kulturelle Unterschiede | cultuurverschillen en zullen docente Janet Antonissen en auteur Ragdy van der Hoek het stokje oppakken.

Uiteraard ben je van harte welkom om beide bijeenkomsten bij te wonen.

De aanmeldlink voor de gratis streaming volgt medio februari. Wil je alvast je interesse aangeven voor deze reeks Im Gespräch | In gesprek, stuur dan een mail naar community librarian Elly Jacobs.