Koffie (thee) met ... de nieuwe voorzitter van VVV!

29 september 2018, van 10:30 tot 11:30 | Stadsbibliotheek (Leescafé)

Kosten: gratis

'Alles heej is VVV!' Klopt jouw hart ook voor het Venlose voetbal en zing jij het clublied luidkeels mee? Dan schuif jij zeker aan voor deze Koffie met ... de nieuwe én eerste vrouwelijke voorzitter van VVV, mevrouw Ineke Gutterswijk-Luiten.

Ineke Gutterswijk-Luiten (59) is sinds 1 juli voorzitter van VVV waar zij Hai Berden opvolgt. Zij drinkt graag een kopje koffie (of in haar geval thee) met jou en ze verloot vandaag ook nog een originele VVV-bal! 

Een vrouw in een hoge bestuursfunctie binnen het betaald voetbal is niet uniek maar wel nog steeds zeldzaam. De in Wassenaar geboren Ineke Gutterswijk heeft al sinds 2003 een band met VVV, eerst als fan en daarna als sponsor en thuis voor trainers en spelers.

Oud-voetbalster Gutterswijk - ze was drie jaar actief voor het Eindhovense DBS - is namelijk de kleindochter van Martinus van der Valk, oprichter van het gelijknamige horeca-imperium. Als directievoorzitter is ze financieel verantwoordelijk voor 18 bedrijven binnen het Van der Valk concern. Een van die bedrijven is het Van der Valk hotel Venlo, dat al sinds 2003 als sponsor betrokken is bij VVV. De nieuwe sterke vrouw van VVV heeft dus expertise in het runnen van een groot bedrijf en dan met name van de financiële huishouding. Daarnaast zegt Gutterswijk als bindmiddel in een bedrijf te kunnen fungeren. Bij Van der Valk is ze namelijk ook al dertig jaar verantwoordelijk voor de teambuildingsactviteiten.

Hoe gaat deze nieuwe voorzitter zich binnen het betaald voetbal en in een duidelijke mannencultuur profileren? Deze vragen en nog veel meer kun je Ineke Gutterswijk zaterdag 29 september stellen in STEK. Tot dan!

@bron: Dagblad de Limburger