Welkom

Fijn dat je onze website bezoekt. Vanaf 6 juli zijn dit de vernieuwde openingstijden van onze vestigingen

  • Stadsbibliotheek: Maandag tot en met vrijdag van 08:30 - 17:00 uur en zaterdag van 09:00 - 17:00 uur. 
  • Blerick: Tijdens de openingstijden van Berden
  • Belfeld: Tot 19 juli: maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur | Vanaf 20 juli: alleen op woensdag van 13:30 tot 16:30 uur
  • Tegelen: Woensdag van 13:00 - 17:00 uur en zaterdag van 09:30 - 13:00 uur
  • Velden: Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur 
  • Arcen: Maandag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 11:00 uur en van 13:00 uur tot 16:30 uur

@Heb jij de infomail deze week dubbel in jouw mailbox ontvangen? Onze excuses hiervoor!

 

Leven met Niet Aangeboren Hersenletsel en de gevolgen

22 november 2019, van 13:30 tot 16:00 | Stadsbibliotheek, Begijnengang 2 Venlo

Kosten: GRATIS

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Niet Aangeboren Hersenletsel staat -de naam zegt het al- voor hersenschade die is ontstaan na de geboorte. Bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval. Wanneer je er zelf of in je omgeving mee te maken krijgt is de impact groot. Maar hoe kunnen we meer te weten komen over dingen die aan de oppervlakte niet altijd goed zichtbaar zijn?

Walter van Geffen is vandaag onze gastspreker. Vanuit zijn eigen ervaringen kan hij vertellen hoe het is om te leven met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en de gevolgen ervan. Hij schreef het boek Mama, waarom moest ik vallen? over een moeilijke en pijnlijke periode.

"De wereld verandert. Jij verandert. Je leven staat op z’n kop. Niets is meer zoals het was. Als kind raakte ik, na een ernstig verkeersongeluk, in coma. Na acht weken ontwaakte ik maar kon niets meer. Adem halen en knipperen met mijn ogen was alles wat ik kon. De verwachtingen op herstel waren er niet. Zo als het was en zo zou het blijven, dat zeiden de artsen. Mijn sterke karakter heeft ervoor gezorgd dat de artsen uiteindelijk ongelijk kregen. Gelukkig maar. Want daarom kan ik nu hier mijn verhaal doen en U vertellen welke strijd ik heb moeten leveren om te komen waar ik nu ben. (......) Nu geef ik lezingen over dit onderwerp om anderen mensen het “onzichtbare” te laten zien.Ik ben mijn levensladder weer gaan beklimmen, met vallen en opstaan, mijn doel was om zo hoog mogelijk te komen. Wilt u weten op welke trede ik nu sta? Schroom niet om vragen te stellen."

Ben je -op wat voor manier dan ook- geïnteresseerd in dit onderwerp? Meld je dan aan via: jfvanerp@home.nl