Schrijf je in voor de voorrondes van de declamatiewedstrijd

23 januari 2019 t/m 1 maart 2019

Kosten: GRATIS

Zit je op de basisschool en lijkt het je leuk om eens een gedicht in het dialect voor te dragen? Doe dan mee aan de declamatiewedstrijd van Dialectvereniging Veldeke. Hier lees je hoe het werkt.

Al ruim 40 jaar organiseert
Dialectvereniging Veldeke Venlo jaarlijks declamatiewedstrijden voor de
basisscholen in Venlo, Blerick, Velden en Tegelen. Declameren in het dialect houdt onze moedertaal levendig en  bevordert hetzelfvertrouwen van en het durven spreken in het openbaar voor kinderen. Er worden gedichten aangeboden voor drieleeftijdscategorie√ęn (groep3-4, groep 5-6. Groep 7-8), waaruit  een leuk gedicht gekozen kan worden om voor tedragen (declameren). Ook voor de leerlingen van de groepen1 en 2 zijn er gedichtjes. Zij kunnen meedoen met de voorrondes om eens te proeven hoe spreken in het openbaar is. Zij dingen echter niet mee naar deelname aan de finale. Er wordt gelet op dialect (hoe spreek je het gedicht uit?), woordvastheid (ken je het gedicht goed uit je hoofd?) en expressie (gebruik je gebaren, stem en eventueel een leuk bijpassend attribuut).

Op maandag 18 en dinsdag 19 maart
vinden vanaf 16.00 uur de voorrondes plaats in caf√© STEK in de Stadsbibliotheek  voor de kinderen uit Venlo, Blerick en
Velden. Tegelen heeft eigen voorrondes. Een jury beoordeelt de voordrachten en je krijgt aan het einde van die week bericht of je bij de finalisten behoort.

Uiteindelijk plaatsen 40 kinderen zich voor de finale op 5 april om 19.00 uur in de Venlonazaal te Venlo. Word je bij de finale 1e
in je leeftijdscategorie, dan mag je ook meedoen aan de Limburgse finale op 25 mei in DOK6 in Panningen.

Klinkt goed? Inschrijven (t/m 1 maart en meer informatie) krijg je via onderstaande knop.