Seniorenmatinee: Sef Derkx in gesprek met Annejet van der Zijl & Jo Simons. Muziek van Thijs Nissen Trio (UITVERKOCHT)

18 december 2018, van 14:00 tot 16:00 | Stadsbibliotheek, Begijnengang 2 Venlo

Kosten: € 7,50

Vandaag zijn Annejet van der Zijl en Jo Simons bij ons te gast. Als schrijver heeft Annejet van der Zijl zes non-fictieboeken op haar naam staan, evenals één fictieboek, geschreven met partner Jo Simons. Met succes. Heel veel succes. Van der Zijl en Simons gaan vanmiddag in gesprek met Sef Derkx. En er is muziek!

Van der Zijl debuteerde in 1998 met het boek Jagtlust. Echt bekend bij het grote publiek werd zij met haar biografie over Annie M.G. Schmidt; Anna. Haar boeken hebben een biografisch karakter, dichtbij de realiteit. Sonny Boy, Bernhard, Gerard Heineken en De Amerikaanse prinses zijn gebaseerd op gebeurtenissen uit de geschiedenis. Samen met haar partner Jo Simons schreef ze De val van Annika S. Haar oeuvre is meerdere malen bekroond.

Hoe is het eigenlijk om met je partner een boek te schrijven en te leven? Hoe komt die affiniteit met geschiedenis tot leven in het schrijfproces? Het gesprek zal worden begeleid door Sef Derkx.

Muziek is er vanmiddag van het Thijs Nissen Trio. Nissen, van origine Venlonaar, is saxofonist in hart en nieren. Het Thijs Nissen Trio laat zich inspireren door hun muzikale helden en brengt ons terug naar de gloriedagen van de jazz. Op het menu staat een swingende mix van bekend repertoire en eigen creativiteit. Lekker!

Update: Het seniorenmatinee met Annejet van der Zijl is inmiddels uitverkocht. De volgende editie van het matinee vindt plaats op dinsdag 12 maart en dan begroeten we Sonja Barend als onze gast. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie en de aanmelddatum.