Venlo Leest! GEANNULEERD

23 oktober 2020, van 20:00 tot 22:00 | Theater De Maaspoort, Venlo

Kosten: € 10,- of € 8,- als je in het bezit bent van een bieb-pas of Koops Readr App

De Maand van de Geschiedenis neemt je mee op wereldreis. Het thema dit jaar is Oost/West. De mogelijkheden anno zorgen ervoor dat we altijd in staat zijn om de wereld op ons netvlies te krijgen. Met één swipe weten we wat er speelt, en in een flits reizen we aan de andere kant van de aardbol. De wereld wordt kleiner, maar wat doet dit met ons gedachtengoed?

Schrijver Abdelkader Benali heeft een breed scala aan artikelen, verhalenbundels, boeken en theaterprogramma's op zijn naam staan. Dit jaar nog verscheen De Vreemdeling; rascisme uitgelegd aan onszelf.  Speciaal voor de Maand van de Geschiedenis schrijft hij het bijbehorende essay. Vanavond is hij onze gast, en staat hij naast Mark Verheijen. De uit Baarlo afkomstige columnist en politicus verdiepte zich tijdens zijn reis door Amerika in de politieke verdeeldheid aldaar. Hierover schreef hij het boek Wij kennen Amerika helemaal niet. Een must-read in aanloop naar de -misschien nu al geschiedenis makende- verkiezingen in november. Twee schrijvers; twee invalshoeken, één overkoepelend thema. Dat belooft een mooie Venlo Leest-editie te worden! Interview: Frans Pollux.

Helaas hebben we het besluit moeten nemen om Venlo Leest! te annuleren. Dit naar aanleiding van de aanscherping van de coronamaatregelen per 30 september.

Uitstel maar zeker geen afstel. We informeren je via deze website en onze nieuwsbrief zodra een nieuwe datum bekend is.