Start Kinderboekenweek: met een supervette workshop én de nieuwe kinderdirecteur!

3 oktober 2018, van 14:00 tot 16:30 | Stadsbibliotheek

Kosten: gratis

Vandaag start de Kinderboekenweek met dit jaar het thema Vriendschap. In de Bibliotheek kunnen leerlingen van de groepen 5,6,7 en 8 een supervette en gratis workshop volgen waarbij ze collages maken. En...vandaag maken we bekend wie onze nieuwe kinderdirecteur wordt en met welk panel hij of zij een schooljaar lang aan de slag gaat voor de (jeugd)bibliotheek.

Dat wordt een gave dag vandaag! Eerst een workshop waarbij je zelf live gaat ontwerpen en vormgeven. Met karton, papier, lijm, afgeschreven boeken en nog veel meer leuke materialen. Knippen, plakken, verven en iets heel moois maken onder leiding van een docent van REGENTAG. Het is een gratis inloop dus je mag zelf weten wanneer je tussen 2 en 4 uur wilt komen, maar houd er rekening mee dat je minimaal een half uur met je collage bezig bent.

Om 16.00 uur klinkt er groot tromgeroffel want dan maakt onze directeur Geja Olijnsma bekend wie haar het komende schooljaar gaat helpen als kinderdirecteur van de Bibliotheek Venlo. Wie gaat kinderdirecteur Timbe opvolgen? En welke kinderen komen in het Kidzpanel? Je hoort het tussen 4 en half 5 en daar ben jij ook weer van harte welkom!

 

Wat zijn collages?

Collages zijn een geliefde kunstvorm waarbij het in grote lijnen gaat om het splitsen en (opnieuw) mixen van vorm, kleur en inhoud.

Grote schilders zoals bijvoorbeeld als Picasso gebruikten dit knip- en plakwerk om te kijken hoe ze hun schilderij gingen opbouwen. Collages worden eigenlijk steeds opnieuw uitgevonden en je vindt ze in de mode, muziek, film/video, design, literatuur en reclame. Het is een uitdaging om zelf een collage te maken!

In deze leuke workshop ga je aan de hand van het thema 'vriendschap' van de Kinderboekenweek zelf ervaren dat dit verder gaat dan zomaar experimenteren met technieken en materialen. Rob Benders van Regentag gaat met jullie aan de slag. Jullie gebruiken hierbij karton, papier, tape, oliepastels, stickerresten, plastic, tijdschriften, lijm, afgeschreven boeken, behangpapier en wie weet wat er allemaal nog in de Bibliotheek te gebruiken is. Ontdek je talent op woensdag 3 oktober in de Stadsbibliotheek!