Write for Rights met Amnesty

8 december 2018, van 12:00 tot 16:00 | Stadsbibliotheek, Begijnengang 2 Venlo

Kosten: GRATIS

10 December is de Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Dit jaar wordt er voor het eerst geschreven vanuit een speciale trein. Ook in de Stadsbibliotheek wordt op zaterdag 8 december volop geschreven.

Dit jaar schrijven we voor tien vrouwelijke activisten. Want wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk en vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer brieven en kaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. In de Stadsbibliotheek kun jij anderen een hart onder de riem steken door je pen erbij te pakken en mee te schrijven. Doe je ook mee?