Tatatataaaaaaa! Mogen we jullie ons nieuwe Kidzpanel voorstellen?

Tijdens de Kinderboekenweek werden ze voorgesteld, de kanjers die dit schooljaar alles uit de kast gaan halen om er een superchill jaar van te maken in de jeugdbieb.

Op de foto zie je van links naar rechts directeur Geja Olijnsma, Loïs (8), Janelle (9), kinderdirecteur Dylano (11), Linah (11) en Angelina (11). Op de foto ontbreekt Julia (10) die er op deze dag helaas niet bij kon zijn.

Voor kinderdirecteur is het 'glashelder', hij gaat samen met zijn team aan de slag om activiteiten voor de jeugdbieb te bedenken en om zoveel mogelijk kinderen te laten ervaren hoe leuk lezen is en wat de bieb allemaal heeft te bieden.

Op deze pagina houden we jullie steeds op de hoogte maar natuurlijk ook via ons instagram account en facebook. Dus stay tuned!

Dylano Driessen uit Blerick is onze nieuwe kinderdirecteur! Hij kreeg de sleutel van de jeugdbieb uit handen van Timbe, onze vorige kinderdirecteur. Dylano zit op BS Harlekijn en heeft er zin in, dat zie je!

Hij stelt zich graag aan jullie voor:
'Hallo, mijn naam is Dylano Driessen. Ik ben 11 jaar en woon in Blerick, samen met mijn broertje Damiën en onze hond Doedel. Ik zit in groep 8 van basisschool Harlekijn. Ik ben na de herfstvakantie begonnen met de masterclass op het Valuas college. Mijn hobby's zijn: natuurlijk lezen, Taiboks, spelen met mijn vrienden en af en toe een potje gamen. En ook luister ik graag naar muziek zoals Ac/DC, Creedence Clearwater Revival, Queen en Black Sabbath. Mijn lievelingseten is stamppot!

Wat doet een Kidzpanel en wat doet een kinderdirecteur?

Je zult wel nieuwsgierig zijn wat een Kidzpanel allemaal gaat doen. Dat vertellen we je graag!

Het Kidzpanel komt een paar keer per jaar met Kim Vercoulen, de begeleidster vanuit de Bibliotheek, bij elkaar en gaat lekker brainstormen (of breinbruisen ;-). Ze bedenken samen activiteiten die kinderen in de bieb kunnen doen en helpen deze voor te bereiden en uit te voeren. Het vorige Kidzpanel heeft bijvoorbeeld leestassen gevuld met leuke boeken voor de vakantie, boekendomino gespeeld (met boeken door de hele bieb!) en een heuse Griezelspeurtocht georganiseerd. Ook hebben ze boekentips gegeven en verteld wat ze graag aan de inrichting van de Bibliotheek willen veranderen of aanpassen.

In 2019 gaan we de jeugdbibliotheek op de begane grond niet alleen een nieuwe plek geven maar kijken we ook hoe we de jeugdbieb nog aantrekkelijker kunnen inrichten. Daar heeft het Kidzpanel van vorig jaar ons al tips en tops over gegeven en we zijn ook heel benieuwd naar de ideetjes van dit nieuwe Kidzpanel.

Kinderdirecteur Timbe is op bezoek geweest bij de burgemeester van Venlo en ze was ook jurylid bij de Voorleeswedstrijd in de bieb. En samen met de grote directeur heeft ze ook heel goed gekeken naar de Bibliotheek en wat er verbeterd kan worden. Ook Dylano krijgt dit jaar een aantal bijzondere taken.

We zijn in ieder geval heel benieuwd waarmee dit nieuwe team ons gaat verrassen!