Een nieuw schooljaar, een nieuwe kinderdirecteur en een nieuw Kidzpanel!

Ben jij tussen de 9 en 13 jaar oud en zit je op een basisschool in de gemeente Venlo? Dan kun jij bij ons solliciteren op de vacature van Kidz-panellid of kinderdirecteur. Of misschien wil je wel voor allebei de functies in aanmerking komen. 

Op deze pagina lees je hoe je kunt solliciteren. We delen ook op alle scholen in de gemeente Venlo flyers uit met deze informatie. En heb je nog vragen? De leesconsulenten van de bieb weten precies wat je als kinderdirecteur of lid van het Kidzpanel gaat doen, dus vraag maar raak.

Of misschien ken je de kinderen van het vorige Kidzpanel wel. Timbe, Luca, Eef, Julia en Yanna weten hier natuurlijk ook alles van!

Dit is ons Kidzpanel van het afgelopen schooljaar: Luca, Julia, Eef, Timbe (kinderdirecteur) en Yanna.

Ze hebben ons fantastisch geholpen met het organiseren van jeugdactiviteiten zoals een supervette griezelavond, boekenmiddagbingo, broodje bieb en domino-boek-day, met leestips en met tips om de jeugdafdeling opnieuw in te richten. En waar ze kwamen hebben ze verteld wat je in de Bibliotheek allemaal kunt doen en dat dit veel meer is dan je denkt!

We hebben een heerlijk jaar gehad met dit superteam en nu zijn we heel benieuwd naar het volgende superteam!

Wat doet een Kidzpanel en wat doet een kinderdirecteur?

Je zult wel nieuwsgierig zijn wat je allemaal als kinderdirecteur of als lid van het Kidzpanel gaat doen. Dat vertellen we je graag!

Je komt een paar keer per jaar met het Kidzpanel en de begeleider van de Bibliotheek bij elkaar en dan gaan jullie brainstormen (of breinbruisen ;-). Je verzint samen activiteiten die kinderen in de bieb kunnen doen en je helpt deze voor te bereiden en uit te voeren. Het vorige Kidzpanel heeft bijvoorbeeld leestassen gevuld met leuke boeken voor de vakantie, boekendomino gespeeld (met boeken door de hele bieb!) en een heuse Griezelspeurtocht georganiseerd. Ook hebben ze boekentips gegeven en verteld wat ze graag aan de inrichting van de Bibliotheek willen veranderen of aanpassen.

In 2019 gaan we de jeugdbibliotheek op de begane grond niet alleen een nieuwe plek geven maar kijken we ook hoe we de jeugdbieb nog aantrekkelijker kunnen inrichten. Daar heeft het Kidzpanel van vorig jaar ons al tips en tops over gegeven en we zijn ook heel benieuwd naar de ideetjes van het nieuwe Kidzpanel.

Kinderdirecteur Timbe is op bezoek geweest bij de burgemeester van Venlo en ze was ook jurylid bij de Voorleeswedstrijd in de bieb. En samen met de grote directeur heeft ze ook heel goed gekeken naar de Bibliotheek en wat er verbeterd kan worden.

Waarmee gaan jullie ons verrassen?