Ons Kidzpanel

Mogen we jullie voorstellen aan het Kidzpanel van de Bibliotheek Venlo!

Van links naar rechts zijn dit Luca Traa (11), Julia Gitmans (11), Eef Hofstee (10), kinderdirecteur Timbe van Wersch (11) en Yanna Schreurs (9). Dit superteam bedenkt het komende jaar acitiviteiten om de Jeugdbieb nog aantrekkelijker te maken voor kinderen en ze denken met ons mee over de nieuwe inrichting van de Jeugdbieb. Samen hebben we er heel veel zin in!

 

Activiteiten

  • Dinsdag 12 december brengt onze directeur Geja Olijnsma een bezoek aan de klas van onze kinderdirecteur, groep 8 van de Rudlof Steiner school.
  • Woensdag 20 december 14.00-16.00 uur helpt het kidzpanel je met het uitzoeken van boeken in de stadsbibliotheek voor in de kerstvakantie.
  • Zaterdag 30 december organiseert het kizpanel een echte griezelavond in de stadsbibliotheek.            18.00 - 19.30 uur voor kinderen van 6 t/m 8 jaar.                                                                                      20.00 - 21.30 uur voor kinderen van 9 t/m 2 jaar.

Tijdens het grote en supergeslaagde Kinderboekenevent in onze 'Feestweek 100 jaar Bibliotheek' is de elfjarige Timbe van Wersch uitgeroepen tot kinderdirecteur van onze Bibliotheek.

Samen met het Kidzpanel gaat Timbe aan de slag om van de jeugdbibliotheek Venlo een topbieb te maken. “Ik vind lezen helemaal geweldig en ik ga er samen met mijn team voor zorgen dat heel veel kinderen dat ook vinden en dat ze dus naar de bibliotheek komen” vertelde een hele trotse Timbe toen ze van directeur Geja Olijnsma de sleutel van de jeugdbibliotheek in handen kreeg.

 

Luca Traa (11) is de enige jongen in het Kidzpanel maar daar blijft hij lekker rustig onder. Luca leest natuurlijk ook heel graag, zoals bijvoorbeeld de boeken over Geronimo Stilton. 

Directeur Geja Olijnsma op bezoek bij de school van kinderdirecteur Timbe en kidzpanellid Luca. De Rudolf Steiner school heeft een mooie bibliotheek op school waar de leerlingen graag komen. 

Onze allereerste kinderdirecteur, groot leesfan en fervent danser, Timbe van Wersch (11) uit Venlo.

Timbe is iedere week wel drie of vier keer in de Stadsbibliotheek te vinden. Ze leest graag boeken die over de wereld gaan en waarin wordt verteld hoe andere kinderen wonen en leven. Het liefst wil ze alle kinderen van Venlo aan het lezen krijgen. 'Ik wil leesclubjes oprichten om andere kinderen te laten zien dat lezen gewoon leuk is en dat je dat 's avonds ook voor het slapen gaan kunt doen.'

Timbe is voorzitter van het Kidzpanel en heeft veel zin om samen met haar team aan de slag te gaan voor de Bibliotheek. 

 

Kinderdirecteur Timbe en Luca laten de 'grote' directeur zien waaraan ze werken in de groep. 

De jongste van ons panel en boordevol ideeën die ze graag laat horen, Yanna Schreurs (9). 

Julia Gitmans (11) heeft heel veel zin in een jaar Kidzpanel. Op haar school OJBS Het Maasveld in Tegelen zijn ze natuurlijk trots op Julia en werd ze gefotografeerd met haar visitekaartje van de bieb in de speciale stoel.

Eef Hofstee (10) zien we zelden zonder een brede lach op haar gezicht. Ook dit vrolijke panellid kijkt uit naar een mooi jaar bij de bieb samen met haar teamgenootjes.