BredeBieb Venlo

De Bibliotheek Venlo is niet alleen een organisatie waar je materialen leent, maar waar je veel meer kunt komen doen. Ontmoeting, leren en participeren zijn voor ons essentieel. Dit vatten wij samen door het maatschappelijk hart van Venlo te zijn in de vorm van de BredeBieb Venlo. 

De samenleving digitaliseert en vraagt om participatie. Daar horen vaardigheden bij. Deze beheerst niet iedereen, terwijl dit wel wordt verwacht om mee te kunnen draaien in de maatschappij. Daarom hebben wij programma's en diensten om aan deze basisvaardigheden te werken. Dit komt terug in de biebs zoals ZorgBieb, TaalBieb, WerkBieb en DigiBieb. 

Wat is de BredeBieb? - RTL4

RTL4 heeft voor het programma LifestyleXperience opnames gemaakt in de Bibliotheek Venlo. In het filmpje vertelt directeur Marion Mertens over het BredeBieb-concept.

Samenwerking BredeBieb & AZC

Momenteel verblijven er ca. 480 vluchtelingen op het Asielzoekerscentrum (AZC) in Venlo. BredeBieb Venlo werkt actief samen met het AZC om waar nodig ondersteuning te bieden. Lees hier een aantal van deze activiteiten: