#Zomerlezen


Tijd om te lezen

De zomer is de uitgelezen tijd van het jaar om eindelijk weer eens toe te komen aan het lezen van een boek. We helpen je graag bij het kiezen aankomende zomer. Want een (zomer)boek is er voor iedereen!

De leukste #Zomerlezen Tips voor de allerkleinsten

Aanbevolen door community librarian Kim Vercoulen en ons team BoekStart Petra Delhez, Annick Boekesteijn, Femke Peelen en Doortje Bongaarts.

Lees je kinderen als baby veel voor, dan zijn ze later aanmerkelijk beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. 

Ben je pas ouder geworden, dan kun je bij de bieb het gratis BoekStartkoffertje ophalen. Een koffertje vol leesplezier. Je kunt je kindje dan direct gratis lid maken van de Bibliotheek. Tot 18 jaar is het abonnement gratis.


#Zomerlezen

Voor de allerkleinsten


#Zomerlezen jongeren

Aanbevolen door community librarians Eileen Bosch, Lotte Kok en Dave Rutten.

Volg je ons al op TikTok?

Zeker doen! De leukste leestips, ook voor je lijst van community librarian Eileen Bosch

#Zomerlezen

Voor jongeren


#Zomerlezen volwassenen

Aanbevolen door community librarians Elly Jacobs, Anke Jacobs, Marlou Jenniskens en Mayke Steeghs.

#Zomerlezen

Voor volwassenen


Zomerse winacties in jouw Bibliotheek

Bezoek ons tropische eiland in de Stadsbibliotheek Venlo en ga op de foto met jouw favoriete zomerboek. Deel de foto met ons en maak kans op leuke prijzen. Ben je op vakantie? Maak een zomerse foto om jaloers op te worden met, natuurlijk jouw beste #Zomerlezen tip. Onder de leukste inzendingen verdelen we mooie prijzen. Deze acties starten vanaf 20 juni 2022