Cultuur

In de Bibliotheek Venlo klopt het culturele hart. Met interessante lezingen, boekpresentaties, poëzieclubs, schrijfcafés, workshops, muzikale voorstellingen, optredens en leesclubs op het gebied van literatuur en geschiedenis.

Wat lezen onze leesgroepen dit jaar?

Leesclubs

In de bibliotheek zijn verschillende leesclubs van Senia. De leesgroepen worden vaak vriendengroepen die jaren bij elkaar blijven. Mensen samenbrengen met dezelfde interesses. Mooie boeken lezen, interessante musea bezoeken, zinvolle gesprekken voeren: dat is wat we willen bieden. 

Agenda

 1. Hulp bij digitale belastingaangifte

  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Dan kun je tussen 8 maart en 29 april op een aantal dagen terecht bij de Stadsbibliotheek.

  Van 09:00 tot 12:45

  Stadsbibliotheek

  vr 22 mrt

 2. VOL: Ranja met ... Poep (?!)

  Wat zeg je nu? Poep? Jazeker. Het is een vies verhaaltje, maar laten we eerlijk zijn: iedereen doet het. Dieren natuurlijk ook. Heb je je eigenlijk weleens afgevraagd hoe dieren eigenlijk "naar het toilet"...

  Van 14:45 tot 17:00

  Stadsbibliotheek, Begijnengang 2 Venlo

  vr 22 mrt

 3. Venlo Mediteert: groepsmeditatie

  Veel mensen zitten alweer volop in de dagelijkse (werk)routine en zoeken een balans tussen in-en ontspanning. Samen met Venlo Mediteert biedt de Stadsbibliotheek hét middel aan waarmee jij ook in hectische...

  Van 18:00 tot 18:30

  de Stadsbibliotheek

  vr 22 mrt

 4. Voorleesuurtje & Knutselen

  Iedere week is er in de bibliotheek op zaterdagochtend een gezellig voorleesuurtje, met aansluitend knutselen.

  Van 11:00 tot 12:00

  Stadsbibliotheek Venlo

  za 23 mrt

 5. Taalhuis

  Het Taalhuis is er voor iedereen die graag beter de Nederlandse taal leest of schrijft. Je wilt beter Nederlands praten. Beter leren rekenen of met de computer omgaan.

  Van 11:00 tot 12:00

  Stadsbibliotheek

  ma 25 mrt

 6. Hulp bij digitale belastingaangifte

  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Dan kun je tussen 8 maart en 29 april op een aantal dagen terecht in de Stadsbibliotheek.

  Van 12:00 tot 15:00

  Stadsbibliotheek

  ma 25 mrt

 7. Taalpunt Tegelen

  Voor iedereen die graag beter de Nederlandse taal leest of schrijft. Je wilt beter Nederlands praten. Beter leren rekenen of met de computer omgaan. Dan ben je welkom bij het nieuwe Taalpunt in Tegelen!

  Van 14:00 tot 16:00

  Huis van de Wijk De Haandert, Haandertstraat 6, 5932 CN Tegelen

  ma 25 mrt

 8. Geheugenhuis 'Voor ik het vergeet' presenteert: een blik op de cursus 'Partner in Balans'

  Deze cursus is voor iedereen die iemand in zijn omgeving heeft met geheugenklachten of (beginnende) dementie. In de zorg voor mensen om je heen kan het zijn dat je te maken krijgt met onzekerheden, veranderingen...

  Van 14:30 tot 16:30

  Stadsbibliotheek, Begijnengang 2 Venlo

  ma 25 mrt

 9. Spreekuur Taalcoaches Venlo

  Begrijp en spreek je een beetje Nederlands, maar nog niet goed genoeg? Dan ben je welkom bij Taalcoaches Venlo. Een taalcoach helpt jou beter Nederlands te spreken en te schrijven.

  Van 09:00 tot 12:00

  di 26 mrt

Meer activiteiten van de CultuurBieb