De bieb is weer open. Wat betekent dat voor mij?

De bieb is geopend! We hanteren aangepaste openingstijden en bij een bezoek zijn de geldende corona-maatregelen van toepassing. Bij het reserveren van materialen in Mijn Menu heb je nu toegang tot de gehele Limburgse collectie, dus dat is nog meer goed nieuws. Op deze pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Waarvoor kan ik momenteel in de bieb terecht?

Je kunt bij onze vestigingen terecht voor:

  • Het lenen en terugbrengen van materialen. Bij de ingang a.u.b. een mandje meenemen, zodat we weten hoeveel mensen er binnen zijn. 
  • In de Stadsbieb kun je gebruikmaken van onze PC's en print/kopieerfaciliteiten. 
  • Onze studie- en werkplekken blijven nog tot 1 december gesloten. Achter de schermen werken wij aan een reserveringssysteem waarmee jij straks handig & veilig jouw plekje bemachtigt. Dit is naar verwachting medio december gereed. Tot die tijd registreren we jouw naam en e-mailadres/telefoonnummer.
  • Wil je een ruimte huren? Informeer dan naar de mogelijkheden binnen de corona-maatregelen via: info@bibliotheekvenlo.nl

Registratie

Verblijf je langer in de bieb dan alleen voor het terugbrengen of lenen van boeken? Dan vragen we om jouw naam en e-mailadres/ telefoonnummer . Dit in verband met eventueel bron- en contactonderzoek (corona).

Wat is er voor mij veranderd in Mijn Menu?

Vanaf 19 november is jouw inlogpagina weer beschikbaar en is er een aantal mogelijkheden toegevoegd. De belangrijkste verbetering is dat je straks in Mijn Menu eenvoudig boeken kunt reserveren vanuit alle aangesloten Limburgse Bibliotheken. Je hebt dus toegang tot een fantastisch grote collectie en kunt de boeken gratis naar een vestiging naar keuze laten komen. Let op: maak je gebruik van de Wise App? Dan word je eenmalig gevraagd om opnieuw in te loggen.

Wat zijn de openingstijden van de vestigingen?

Je vindt de aangepaste openingstijden van de vestigingen op onze website. In Arcen, Belfeld en Velden zijn we gevestigd in een multifunctioneel gebouw, en hierdoor afhamkelijk van de openingstijden die daar worden gehanteerd. Raadpleeg daarom vóór een bezoek altijd eerst de openingstijden van de betreffende locatie.

Vanaf 1 december is de Stadsbibliotheek weer op de vertrouwde tijden geopend:

  • Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 20.00 uur
  • Zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Ik heb hulp nodig om de e-books app te gebruiken. Wat is mogelijk?

Lukt het niet om de app te installeren, heb je problemen met inloggen of andere vragen? Onze medewerkers helpen je graag. Je kunt hen telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur: 077-351 24 46. Of breng een bezoek aan de Stadsbibliotheek, en neem eventueel je apparaat mee.

Kijk ook op de website van de online Bibliotheek voor informatie en veelgestelde vragen: https://www.onlinebibliotheek.nl/app.html

Waar kan ik terecht met mijn vragen over websites van de overheid?

De Bibliotheek Venlo blijft jouw Huis van Informatie. Heb je vragen over websites van de overheid, over donorregistratie, de app CoronaMelder enzovoort, onze medewerkers helpen je graag op weg. Bezoek ons in de Stadsbibliotheek, of bereik ons telefonisch, van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur op 077-351 24 46.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem contact op met onze klantenservice van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur via 077-351 24 46.

Of stuur een mailtje naar info@bibliotheekvenlo.nl. Dan gaan wij zo snel mogelijk met jouw vraag aan de slag.