Hulp in de Bibliotheek

Heb je een vraag over de Bibliotheek? Vind hier je antwoord.


Naar de Bibliotheek

Wat zijn de openingstijden van de Bibliotheek?

Huisregels

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

Voor het lenen van materialen is een lidmaatschap van de Bibliotheek nodig en betaal je jaarlijks contributie. Tot 18 jaar is een abonnement gratis.

En natuurlijk ben je altijd welkom in de Bibliotheek om te lezen, te studeren, lekker even rustig te zitten of andere mensen te ontmoeten. 

Is de Bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen?

Er is een rolstoeltoegankelijke ingang aanwezig en je kunt met de lift naar de eerste etage.
Op dit moment is het helaas niet mogelijk om met een rolstoel of rollator de tussenverdieping te bereiken. Wil je graag een boek van de tussenverdieping, dan helpen onze medewerkers je graag.


WiFi

Kan ik gratis internetten in de Bibliotheek?

Binnen de Bibliotheek kun je gebruik maken van gratis wifi. Met je eigen laptop, tablet of smartphone kun je dus gratis internetten. Om gebruik te maken van onze computers, moet je lid zijn van de Bibliotheek. Ook tekstverwerken en printen kan alleen met een abonnement. Met een regulier abonnement (€ 43,50 per jaar, 18 jaar e.o.)) kun je 3 uur per dag internetten. Met een internetpas (€5,00 per jaar) kun je 1 uur per dag internetten.


Deelnemen aan activiteiten

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Voor een overzicht van activiteiten en evenementen bij Bibliotheek Venlo kun je hier terecht.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Log in op Mijn Menu. Daarvoor gebruik je je pasnummer (begint met 2770000) en je pincode of wachtwoord.Onder 'Mijn reserveringen' zie je alle lopende reserveringen. Hier kun je per titel annuleren of wijzigen (bv. een andere ophaalvestiging). 


Gebruik maken van de computer

Wat kan ik doen op de computer in de Bibliotheek?

 

In de Stadsbibliotheek zijn computervoorzieningen aanwezig. Tijdens openingstijden kunnen de computers gebruikt worden voor:

  • Internet en e-mail
  • Werken met Office 2013.

In de Bibliotheek heb je bovendien exclusief toegang tot een groot aantal databanken en weblinks. Via deze bestanden kun je bijvoorbeeld zoeken naar actuele informatie in binnenlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften, literaire bestanden met recensies en uittreksels, consumenteninformatie en online luisteren naar muziek.

 

Hoe kan ik gebruik maken van de computer?

 

Wil je werken op een computer in de Bibliotheek? Dan moet je altijd inloggen. Dit geldt zowel voor toegang tot internet als werken in word. Je kunt inloggen met jouw geldige Bibliotheekpas, met de gebruikerspas of met een tegoedbon.

Wat kost het computergebruik?

 

Met een standaardabonnement kun je elke dag gratis 3 uur op de computer werken. Met een jeugdabonnement 1 uur. Daarna betaal je per 15 minuten computergebruik, dit gaat met het tegoed op jouw pas. Wil je dus langer gebruik maken van de computer, zorg dan voor voldoende tegoed op jouw pas.

Wat kost het printen en kopiëren?

Dit is €0,10 cent per print (zwart/wit).

Het is helaas niet mogelijk om te scannen in onze Bibliotheek. Geen antwoord op je vraag gevonden?