Hulp in de Bibliotheek

Heb je een vraag over de Bibliotheek? Vind hier je antwoord.


Naar de Bibliotheek

Wat zijn de openingstijden van de bibliotheek?

Huisregels

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

Voor het lenen van materialen is een lidmaatschap van de Bibliotheek nodig en betaal je jaarlijks contributie. Voor personen tot en met 17 jaar is een abonnement gratis

Is de Bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen?

Er is een rolstoeltoegankelijke ingang aanwezig


WiFi

Kan ik gratis internetten in de Bibliotheek?

Binnen de Bibliotheek kun je gebruik maken van gratis wifi. Met je eigen laptop, tablet of smartphone kun je dus gratis internetten. De code vind je op stickers op de werktafels. Om gebruik te maken van onze computers, moet je lid zijn van de bibliotheek. Ook tekstverwerken en printen kan alleen met een abonnement. Met een regulier abonnement (€ 43,50 per jaar, 18 jaar e.o.)) kun je 3 uur per dag internetten. Met een internetpas (€5,00 per jaar) kun je 1 uur per dag internetten.


Deelnemen aan activiteiten

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Voor een overzicht van activiteiten en evenementen bij bibliotheek Venlo kun je hier terecht.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Log in op Mijn Menu. Daarvoor gebruik je je pasnummer (begint met 2770000) en je pincode of wachtwoord.Onder 'Mijn reserveringen' zie je alle lopende reserveringen. Hier kun je per titel annuleren of wijzigen (bv. een andere ophaalvestiging). 


Gebruik maken van de computer

Wat kan ik doen op de computer in de Bibliotheek?

 

In de Stadsbibliotheek zijn computervoorzieningen aanwezig. Tijdens openingstijden kunnen de computers gebruikt worden voor:

  • Internet en e-mail
  • Werken met Office 2013.

In de Bibliotheek heeft u exclusief toegang tot digitale kwaliteitsbestanden die geraadpleegd kunnen worden. Via deze bestanden kunt u zoeken naar actuele informatie in binnenlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften, literaire bestanden met recensies en uittreksels, consumenteninformatie en online luisteren naar muziek.

 

Hoe kan ik gebruik maken van de computer?

 

Wilt u werken op de computer in de Bibliotheek? Dan moet u altijd inloggen. Niet alleen wanneer u op internet wilt, maar ook als u in Word wilt werken. U kunt inloggen met uw geldige Bibliotheekpas, met de gebruikerspas of met een tegoedbon.

Wat kost het computergebruik?

 

Met een standaardabonnement kunt u elke dag gratis 3 uur op de computer werken, met een klein abonnement en een jeugdabonnement 1 uur. Daarna betaalt u per 15 minuten computergebruik, dit gaat met het tegoed op uw pas. Wilt u dus langer gebruikmaken van de computer, zorg dan voor voldoende tegoed op uw pas.

Wat kost het printen en kopiëren?

€0,10 cent per print Geen antwoord op je vraag gevonden?