Waarmee moet ik rekening houden als ik naar de Bibliotheek kom?

Zowel de Stadsbibliotheek als de vestigingen in Belfeld, Blerick, Tegelen, Velden en Arcen zijn geopend. Wel werken we deze zomer nog met aangepaste openingstijden en gelden bepaalde regels. Op deze pagina beantwoorden we een aantal vragen rondom het bezoeken van de Bibliotheek Venlo in coronatijd.

Is elke geopende vestiging ook 'coronaproof'?

We volgen voor de opening van alle vestigingen de protocollen van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB). Dat zijn handleidingen waarin staat hoe we de Bibliotheek veilig kunnen maken voor bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Veilig betekent hier dat we het coronavirus zo min mogelijk de kans geven om zich verder te verspreiden. Dat betekent o.a. dat je in de Bibliotheek je handen kunt desinfecteren en dat we iedereen vragen voldoende afstand te houden.

Wat zijn de regels voor een bezoek aan de Bibliotheek?

We zijn blij dat we weer (bijna) als vanouds onze service kunnen bieden. De maatregelen rondom de preventie van corona zijn versoepeld maar een aantal aanwijzingen blijft van toepassing: 

 

De bieb is open!

Kan ik weer bij alle vestigingen boeken lenen inleveren?

Je kunt in Venlo, Arcen, Belfeld, Blerick, Tegelen en Velden terecht voor het lenen en inleveren van boeken. De openingstijden zijn tijdelijk aangepast. 

Houd er wel rekening mee dat gereserveerde boeken tijdelijk (van 14 juli tot en met 16 augustus) alleen in Venlo of Blerick afgehaald kunnen worden. 

Gaan de activiteiten nu ook weer door?

De eerste spreekuren zijn weer gestart en sinds juni gaat ook weer een aantal activiteiten door. Uiteraard volgen we ook hierbij steeds de richtlijnen van het RIVM. Kijk in onze agenda op deze website voor het actuele programma. 

Ik heb een vraag voor het Informatiepunt Digitale Overheid / juridische vraag /financiƫle vraag/ vraag over lezen en schrijven, over gezondheid etc. Kan ik hiervoor nu ook weer terecht?

Nog niet alle spreekuren zijn (helemaal) opgestart, houd onze agenda in de gaten voor de actuele stand.

Onze medewerkers staan in ieder geval voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 13.00 - 17.00 uur.

Kan ik ook weer studeren en gebruikmaken van computers in de Stadsbieb?

Je bent van harte welkom om te studeren of gebruik te maken van de publiekspc's. We houden ook hiervoor uiteraard de richtlijnen van het RIVM aan en dat betekent dat het aantal werkplekken kleiner is dan onder normale omstandigheden. Zo kunnen we de afstand van 1,5 meter toepassen. Tot nu toe zijn er echter geen wachttijden en ben je verzekerd van een plek.