Sluiting: veelgestelde vragen

We volgen de richtlijnen van het RIVM en sluiten alle vestigingen van de Bibliotheek Venlo van maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Wat betekent dit voor jou als klant of bezoeker van de Bibliotheek Venlo? Op deze pagina beantwoorden we alvast een aantal mogelijke vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur via 077-3512446. Of stuur een mailtje naar info@bibliotheekvenlo.nl.

Waarom zijn alle vestigingen gesloten?

Zondag 15 maart werden nieuwe richtlijnen bekend gemaakt om de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Hoofddoel is om de komende tijd sociale contacten waar mogelijk te verminderen en zelfs uit te sluiten. In deze lijn ligt ook de sluiting van Bibliotheken. De veiligheid en gezondheid van jou als klant en bezoeker en van onze medewerkers en vrijwilligers staat voorop. 

Ik heb nog boeken thuis, kan ik deze inleveren?

Je kunt jouw geleende boeken, dvd's etc. totdat de Bibliotheek weer opent thuis houden. Alle boeken, dvd's etc. zijn automatisch verlengd tot eind april.
De sluiting van de vestigingen betekent dat inleveren niet mogelijk is. Een uitzondering vormt de Stadsbibliotheek. Hier staat een grote container BUITEN de Bibliotheek waar je van maandag tot en met vrijdag steeds tussen 09.00 uur en 16.30 uur boeken kunt inleveren. Let op, je kunt niet binnen in de Stadsbibliotheek.

Ik heb een boek gereserveerd, wat gebeurt er met deze reservering?

Deze reservering blijft gewoon staan totdat onze vestigingen weer open gaan. Mocht je toch nog een mailtje krijgen dat je boek klaar ligt en dat je dit voor 6 april kunt ophalen dan kun je dit bericht negeren. 

Het lukt mij niet om online mijn boeken te verlengen, wat moet ik nu doen?

Dat is geen probleem. In ons systeem worden alle boeken verlengd tot 30 april. Je hoeft hier dus verder zelf niets voor te doen. 

Kan ik een nieuwe reservering plaatsen?

Nee, dat is helaas tot en met 6 april niet mogelijk. 

Ik heb thuis een nota gekregen. Moet ik deze nog betalen?

Als je de nota gedateerd is vóór 16 maart moet je deze inderdaad betalen. 

 

Ik had mij aangemeld voor een activiteit. Gaat deze nu ook niet door?

Alle activiteiten inclusief spreekuren zijn tot 1 juni geannuleerd naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die op maandag 23 maart bekend werden gemaakt.

Krijg ik het geld van mijn gekochte kaartje terugbetaald?

Als je een kaartje hebt gekocht voor een betaalde activiteit in de periode tussen 12 maart en 7 april krijg je het geld terugbetaald. We hebben zoveel mogelijk klanten al een mail gestuurd waarin we dit aanbieden. Heb je geen bericht van ons gekregen, stuur dan een mail naar info@bibliotheekvenlo.nl. Dan laten wij je weten hoe je jouw geld terugkrijgt. 

Ik heb een vraag voor het Informatiepunt Digitale Overheid / juridische vraag /financiële vraag/ vraag over lezen en schrijven, over gezondheid etc. Kan ik die nog stellen?

Je kunt inderdaad niet bij het fysieke Huis van Informatie in de Stadsbibliotheek terecht. Wel kun je bellen met onze medewerkers via 077-3512446 van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Of je stuurt een mailtje naar info@bibliotheekvenlo.nl. We kijken dan of we je vraag nu of in een later stadium kunnen beantwoorden. 

Hoe weet ik wanneer de vestigingen van de Bibliotheek Venlo weer open zijn?

We volgen de ontwikkelingen over het coronavirus op de voet. Zodra de Rijksoverheid aangeeft dat het weer veilig is om open te gaan maken we dit bekend via onze website en social mediakanalen. Op dit moment gaan we er nog van uit dat dit op dinsdag 7 april zal zijn.  

Ik heb hulp nodig bij het lezen via de online Bibliotheek (e-books).

Op de website van onlinebibliotheek.nl zijn de meestgestelde vragen rond e-books verzameld. Heb je problemen met registreren, met het lezen op je e-reader, smartpone, tablet of pc of heb je een andere vraag? Kijk dan eerst of je het antwoord op deze site vindt. Staat het antwoord er niet bij? De landelijke klantenservice rondom e-books heeft het momenteel erg druk. Je kunt je vraag ook stelllen aan een medewerker van de Bibliotheek Venlo via 077-3512446. Van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.