Welkom

Zowel de Stadsbibliotheek als de vestigingen in Belfeld, Blerick, Tegelen en Venlo zijn weer open. Wel werken we met aangepaste openingstijden. Tijdens deze openingsuren zijn steeds medewerkers aanwezig:

  • Stadsbibliotheek: Maandag tot en met vrijdag van 08:30 - 17:00 uur en zaterdag van 09:00 - 17:00 uur. 
  • Belfeld & Blerick: Woensdag van 13:00 - 17:00 uur 
  • Tegelen: Woensdag van 13:00 - 17:00 uur en zaterdag van 09:30 - 13:00 uur
  • Velden: Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur (medewerker aanwezig op woensdag van 13.00 - 17.00 uur) 
  • Arcen: Vrijdag van 15:00 - 17:00 uur (hier is niet altijd een medewerker aanwezig)

Dienstverlening in de vestigingen en waarmee mag je rekening houden: 
Een bezoek aan de Bibliotheek

 

(Her)opening: veelgestelde vragen

Zowel de Stadsbibliotheek als de vestigingen in Belfeld, Blerick, Tegelen en Velden zijn met aangepaste openingstijden weer open. De Bibliotheek Velden volgt eind deze maand. Op deze pagina beantwoorden we alvast een aantal mogelijke vragen die nog met de heropening te maken hebben. Staat jouw vraag er niet bij? Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur via 077-3512446. Of stuur een mailtje naar info@bibliotheekvenlo.nl.

Wat zijn de openingstijden vanaf 11 mei?

Je kunt voorlopig op de volgende tijden bij ons terecht:

Stadsbibliotheek

- Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

- Zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Belfeld & Blerick | Woensdag, 13:00 - 17:00 uur 

Tegelen |  Woensdag, 13:00 - 17:00 uur & Zaterdag: 09:30 - 13:00 uur

Velden | Tijdens openingstijden van BMV De Vilgaard (medewerker aanwezig op woensdagmiddag) 

Arcen vanaf vrijdag 29 mei | Vrijdag, 15:00 - 17:00 uur

 

Is elke geopende vestiging ook 'coronaproof'?

We volgen voor de opening van alle vestigingen de protocollen van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB). Dat zijn handleidingen waarin staat hoe we de Bibliotheek veilig kunnen maken voor bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Veilig betekent hier dat we het coronavirus zo min mogelijk de kans geven om zich verder te verspreiden. Dat betekent onder andere dat je in de Bibliotheek je handen kunt desinfecteren en dat iedere bezoeker een mandje krijgt bij binnenkomst. Zo weten we steeds hoeveel mensen in de Bibliotheek zijn en dat iedereen voldoende afstand kan houden.

Waar vind ik de regels voor een bezoek aan de Bibliotheek?

Voor de regels die (landelijk) gelden voor een bezoek aan de Bibliotheek is een overzicht gemaakt. Deze regels zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM. Zo moeten we ook in de Bibliotheek zoveel mogelijk 1,5 afstand ten opzichte van elkaar in acht houden. En aas je eerder misschien gewend om in groepjes te studeren in de Stadsbibliotheek, nu zijn er werkplekken gemaakt die steeds voor 1 persoon zijn bedoeld.

De regels vind je ze dit document: corona en de Bibliotheek. Daar wordt onder andere gesproken over een toelatingsitem als je naar de Bibliotheek komt. Daarmee bedoelen we het mandje dat je bij binnenkomst van ons krijgt, zodat we weten hoeveel mensen er in de Bibliotheek zijn.

 

Ik had al geleende boeken in huis. Wanneer moet ik deze inleveren?

Als je voor de sluiting van de Bibliotheek, dus voor 16 maart, boeken hebt geleend dan hebben wij deze verlengd tot 31 mei. Je hebt dus nog even de tijd.
Heb je boeken geleend via de Afhaalbibliotheek, dan staat op het uitleenbonnetje wanneer je de boeken moet inleveren.


De Bibliotheek Venlo is een boetevrije Bibliotheek, dus ook als je iets te laat bent is dat niet erg. Bedenk wel dat heel veel Venlonaren weer graag willen gaan lezen en misschien heb jij wel net het boek thuis dat iemand heeft gereserveerd. Tijdig inleveren van de boeken is dus altijd fijn. In deze coronatijd kan dat in de container die bij de ingang van de Stadsbibliotheek staat. Deze boeken gaan namelijk eerst nog een bepaald aantal uren in quarantaine. 

Gaan de activiteiten vanaf 11 mei nu wel door?

Op dit moment bekijken we nog welke activiteiten door kunnen gaan. Dat geldt zowel voor spreekuren en kleine activiteiten als voor grotere activiteiten. Uiteraard volgen we ook hier de richtlijnen van het RIVM. Hou dus onze agenda op de website goed in de gaten en we zullen dit ook via onze sociale media aankondigen.  

Ik heb een vraag voor het Informatiepunt Digitale Overheid / juridische vraag /financiƫle vraag/ vraag over lezen en schrijven, over gezondheid etc. Kan ik hiervoor nu ook weer terecht?

Je kunt vanaf 11 mei weer met vragen terecht bij ons maar uitgebreid 1 op 1 contact is nog niet mogelijk. Ook gaan de spreekuren nog niet door en zijn onze medewerkers vooral bezig met het opstarten van de (uitleen)bieb. We willen je daarom verzoeken om jouw vraag zoveel mogelijk per mail te stellen Dan neemt een medewerker contact met jou op en wordt je telefonisch te woord gestaan. 

Is het ook nog steeds mogelijk om boeken te bestellen via de Afhaalbieb?

Nee, dat is niet meer mogelijk. Nu we weer onze deuren mogen openen voor het uitlenen van boeken is de Afhaalbieb overbodig geworden.

Is het voor jou moeilijk om boeken te halen bij de Bibliotheek en wil je graag boeken thuis bezorgd hebben, dan kun je gebruik maken van de Boekendienst aan Huis. Vrijwilligers zorgen er dan voor dat je regelmatig nieuwe boeken ontvangt.

Voor meer informatie:

Boekendienst aan Huis