Omgaan met je DigiD

Vanaf 2017 wil de overheid voornamelijk digitaal communiceren met jou als burger. Maar wat als je dit lastig vindt? Als je niet precies weet hoe het werkt? En hoe ga je voorzichtig om met je privacy?

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Om de groep minder digitaal vaardigen te ondersteunen, is de cursus 'Werken met de e-overheid' ontwikkeld met medewerking van overheidsorganisaties zoals de Belastingdienst, het UWV, het Ministerie van VWS en gemeente Venlo.

Tijdens de cursus doe je in een kleine groep en onder begeleiding van twee docenten ervaring op met belangrijke vaardigheden voor het werken met de elektronische overheid. In de cursus komen aan bod:

  • aanvragen, activeren en gebruiken van DigiD
  • zoeken, vinden en aanvragen
  • het gebruik van persoonlijke omgevingen, zoals Mijntoeslagen, Mijn SVB en werk.nl

Omdat je met je eigen informatie werkt, is privacy een belangrijk aandachtspunt tijdens de cursus.

De cursus Omgaan met je DigiD bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. In de eerste les krijg je een werkboek met uitleg.

Kijk in de agenda voor de actuele data.

N.B. Om aan deze cursus deel te nemen, moet je weten hoe je computer en het internet werken. Is dit nog lastig, dan kun je beter eerst de gratis cursussen Computer basis en Internet basis afronden.