Cursus Digisterker

Tegenwoordig gaat vrijwel alle communicatie met de overheid via internet. Best lastig als je hier nog niet zo handig mee bent. Tijdens deze cursus leer je onder andere het gebruik van je DigiD, werken met websites van de overheid, zorgverzekeraars en ziekenhuis en hoe je jouw privacy het beste beschermt. Je kunt Digisterker dit najaar volgen in de Stadsbibliotheek. De data vind je hieronder.

Waarom een cursus Digisterker volgen

Dingen regelen en aanvragen bij overheden kan erg lastig zijn. Aanvragen van toeslagen, een afspraak regelen bij het ziekenhuis via een patiĆ«ntenportaal zoals MijnVieCuri of je verhuizing doorgeven. Tijdens deze cursus leer je zelf je zaken te regelen. Jij hebt straks de regie. 

Je gaat aan de slag in een kleine groep en onder begeleiding van twee docenten. Hier doe je ervaring op hoe je het best kunt omgaan met de websites van de overheid en andere instanties. 

In de cursus komt bijvoorbeeld het volgende aanbod:

  • aanvragen, activeren en gebruiken van DigiD
  • zoeken, vinden en aanvragen
  • het gebruik van persoonlijke omgevingen, zoals Mijntoeslagen, MijnOVerheid, MijnVieCuri en mijn werkmap.
  • Omdat je met je eigen informatie werkt, is privacy een belangrijk aandachtspunt tijdens de cursus.

De cursus Digisterker bestaat steeds uit vier bijeenkomsten van twee uur. In de eerste les krijg je een werkboek met uitleg.
Dit najaar kun je Digisterker in september of oktober volgen in de Stadsbibliotheek.

Cursusdata

September:

Vrijdag 6 september, 13 sept, 20 sept en 27 september | steeds van 10.00 uur - 12.00 uur

Oktober

Woensdag 2 oktober, 9 oktober, 16 oktober en 23 oktober | steeds van 10.00 uur - 12.00 uur

November

Woensdag 6 november, 13 november, 20 november en 27 november | steeds van 10.00 uur - 12.00 uur

Om aan deze cursus deel te nemen, is het handig om de basis van werken met de computer te beheersen. Weet je niet zeker of je al voldoende kennis hebt, neem dan contact op met Connie van de Beukelaer via info@bibliotheekvenlo.nl


De cursus is ontwikkeld met medewerking van overheidsorganisaties zoals de Belastingdienst, het UWV, het Ministerie van VWS en gemeente Venlo.