Cursus Digisterker

Tegenwoordig gaat alle communicatie met de overheid via internet. Best lastig als je hier nog niet zo handig mee bent. Tijdens deze cursus leer meer over het gebruik van je DigiD en hoe je jouw privacy het beste beschermt

Dingen regelen en aanvragen bij overheden kan erg lastig zijn. Denk aan aanvragen van toeslagen, om werk te zoeken of je verhuizing door te geven. Tijdens deze cursus willen wij iedereen ondersteunen om deze minder leuke dingen toch iets makkelijker te maken. Je gaat aan de slag in een kleine groep en onder begeleiding van twee docenten, hier doe je ervaring op hoe je het best kunt omgaan met de digitale veranderingen van de overheden.  

In de cursus komt bijvoorbeeld het volgende aanbod:

  • aanvragen, activeren en gebruiken van DigiD
  • zoeken, vinden en aanvragen
  • het gebruik van persoonlijke omgevingen, zoals Mijntoeslagen, MijnOVerheid, MijnVieCuri en mijn werkmap.
  • Omdat je met je eigen informatie werkt, is privacy een belangrijk aandachtspunt tijdens de cursus.

De cursus Digisterker bestaat steeds uit vier bijeenkomsten van twee uur. In de eerste les krijg je een werkboek met uitleg.
De eerstvolgende cursus staat gepland in september.  

Kijk in de agenda voor de actuele data.

Om aan deze cursus deel te nemen, moet je weten hoe je computer en het internet werken. Is dit nog lastig, dan kun je beter eerst de gratis cursussen Computer basis en Internet basis afronden.

De cursus is ontwikkeld met medewerking van overheidsorganisaties zoals de Belastingdienst, het UWV, het Ministerie van VWS en gemeente Venlo.