De bieb is tijdelijk gesloten. Waar mag ik rekening mee houden?

Alle vestigingen van de Bibliotheek Venlo zijn gesloten tot en met 9 februari Het blijft wél mogelijk om boeken te reserveren. Deze kun je vervolgens op gezette tijden afhalen. Op deze pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen rondom de sluiting.

Wat moet ik doen met de boeken die ik thuis heb?

Jouw boeken zijn tot 22 februari verlengd. Wel staat er vanaf 25 januari weer een container bij de ingang van de Stadsbibliotheek, op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. Fijn als je jouw boeken hier inlevert, dan kunnen andere klanten deze weer lenen. En natuurlijk kun je op de afhaallocaties boeken terugbrengen bij het afhalen van jouw gereserveerde boeken. 

Hoe gaat het reserveren en afhalen van boeken in zijn werk?

Ja, dat kan. Via Mijn Menu kun je jouw reservering plaatsen. Je ontvangt bericht wanneer deze reservering op de door jou gekozen vestiging af te halen is. Dit geldt ook voor boeken die je al gereserveerd had voordat de Bibliotheek ging sluiten.

Waar & wanneer kan ik mijn gereserveerde boeken afhalen?

Dit kan op onze vestigingen in Venlo, Belfeld, Velden, Tegelen en Arcen. Let op; houd hierbij rekening met de volgende dagen en tijden vanaf 25 januari:

Venlo: maandag, dinsdag & donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur, en op woensdag & vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur

Belfeld: dinsdag tussen 09:00 en 13:00 uur

Velden: dinsdag tussen 09:00 en 13:00 uur

Tegelen: woensdag tussen 13:00 en 16:00 uur

Arcen: maandag & vrijdag tussen 14:00 en 16:00 uur (vanaf 29 januari)

 

Ik heb hulp nodig om de e-books app te gebruiken. Wat is mogelijk?

Lukt het niet om de app te installeren, heb je problemen met inloggen of andere vragen? Onze medewerkers helpen je graag. Je kunt hen telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur via 077-351 24 46.

Kijk ook op de website van de online Bibliotheek voor informatie en veelgestelde vragen: https://www.onlinebibliotheek.nl/app.html

Waar kan ik terecht met mijn vragen over websites van de overheid?

De Bibliotheek Venlo blijft jouw Huis van Informatie. Heb je vragen over websites van de overheid, over donorregistratie, de app CoronaMelder enzovoort, onze medewerkers helpen je graag op weg. Bereik ons telefonisch, van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur op 077-351 24 46.

Gaan er nog activiteiten door?

Alle fysieke activiteiten zijn tot en met maart 2021 geannuleerd. Gelukkig hebben we ook een mooi online programma waarop je je samen met ons alvast mag gaan verheugen. Houd voor alle actuele informatie en eventuele wijzigingen altijd onze website goed in de gaten.

Wat betekent de sluiting voor de studie- en werkplekken?

Onze studie- en werkplekken zijn tot en met 9 februari niet beschikbaar. Wanneer de bieb weer open gaat, gaan we verder met Bieb Werkt. Dit is een online reserveringssysteem waarmee je vooraf jouw studie- of werkplek reserveert. Je vindt de informatie hierover vanaf 9 februari weer op onze website.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem contact op met onze klantenservice van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12:00 uur via 077-351 24 46.

Of stuur een mailtje naar info@bibliotheekvenlo.nl. Dan gaan wij zo snel mogelijk met jouw vraag aan de slag.