Duitsland-Niederlande Huis

Stadsbibliotheek Venlo

Begegnungen/ontmoetingen

Wat is het Duitsland-Niederlande Huis?

Duitsland en Nederland zijn elkaars buren en kennen voor een groot deel een gezamenlijke geschiedenis, cultuur en taal. Ook werken ze samen op het gebied van onderwijs en werkgelegenheid.

Daarom is de Bibliotheek Venlo vanaf november 2020 gestart met het project Duitsland-Niederlande-Huis. Dit project loopt tot eind 2021. Regelmatig zal er aandacht besteed worden aan wat beide buurlanden bindt door middel van lezingen, activiteiten, uitwisseling en samenwerking. Activiteiten vallen onder de thema's cultureel erfgoed, kunst en cultuur,
onderwijs, taal en literatuur en werk.

Gelijktijdig met dit project neemt de Bibliotheek Venlo deel aan een samenwerkingsproject met de Mediothek Krefeld: Studium Generale. Aan beide kanten van de grens worden vier series van elk twee kennislezingen georganiseerd over cultuur, onderwijs, democratie en taal, onder de titel Venlo en Krefeld Im Gespräch | In gesprek.

Op deze webpagina vind je een overzicht van alle activiteiten, (boeken)tips van lokale schrijvers en artiesten en ander 'grensoverschrijdend nieuws'.

 


Uitgelicht: De Mulisch Tapes Podcast-serie; een samenstelling van Daan Doesborgh

Virtuele tentoonstelling van het Literatuurmuseum: De oneindige MulishDit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de gemeente Venlo