Scoor een Boek!

Wij doen mee aan Scoor een Boek!

Maandag 2 maart starten bijna 3.000 Limburgse basisschoolkinderen met het scoren van boeken. De kinderen uit groep 5 en 6 gaan zowel op school als thuis tien weken lang zoveel mogelijk boeken lezen. Ze worden hierbij aangemoedigd door profvoetballer Simon Janssen van VVV-Venlo.

In het leesproject 'Scoor een Boek! werken Bibliotheken in heel Nederland al een paar jaar samen met voetbalclubs in de Eredivisie en de Eerste Divisie. Voor het eerst doen nu ook Bibliotheken in Limburg mee en is natuurlijk profclub VVV-Venlo onze partner. Scoor een Boek! verbindt lezen en sport aan elkaar en laat kinderen en hun ouders ervaren hoe leuk lezen is. In totaal gaan dit jaar 15.000 kinderen in heel Nederland zoveel mogelijk boeken scoren. Op deze pagina houden we vanaf 2 maart wekelijks de score bij.

Scoor een Boek! wordt gesubsidieerd door de Provincie Limburg en begeleid door Cubiss.

Boeken scoren!

De Limburgse Bibliotheken Bibliorura, Bibliocenter, BiblioNu, de Bibliotheek Maas en Peel en de Bibliotheek Venlo doen dit jaar in samenwerking met VVV-Venlo mee aan Scoor een Boek! In Zuid-Limburg werkt Bibliotheek De Domijnen bovendien samen met Fortuna Sittard. De leesconsulenten van de Bibliotheken hebben basisscholen in hun gemeenten enthousiast gemaakt voor het leesproject en in totaal lezen bijna 3.000 kinderen uit 120 groepen 5/6 de komende tijd zoveel mogelijk boeken.

In elke groep hangt een grote poster waarop de kinderen met stickers van ballen bijhouden hoeveel boeken ze hebben gelezen. Het wordt dus nog een spannende wedstrijd om te kijken welke groep als beste van het leesveld komt!

 

Simon Janssen is onze Scoor een Boek! ambassadeur

Simon Janssen is 19 jaar en speelt als centraal middenvelder sinds 2019 bij het eerste elftal van VVV-Venlo. Hij is geboren in Blerick en speelde in zijn jeugd dan ook bij SV Blerick. Simon gaat de Limburgse kinderen aanmoedigen om zoveel mogelijk boeken te lezen. Lezen is namelijk ook belangrijk als je het in de sport ver wilt brengen. Met lezen kun je je je goed voorbereiden door bijvoorbeeld alles over goede voeding te weten. Of door te lezen welke spieren je gebruikt met voetballen en hoe je deze kunt trainen. Met lezen kun je ook lekker ontspannen en even een rustmoment pakken. Lezen en sport is zo een perfecte combinatie!

Van Aftrap tot Fluitsignaal

Tien weken lang lezen: Leuke, grappige, spannende en griezelige boeken. Informatieboeken en stripverhalen, fantasieverhalen en waargebeurde verhalen. Op 2 maart trapt Simon Janssen het project af bij OBS Harlekijn in Blerick. Dan gaan de kinderen een aantal weken lezen en is er na de eerste 5 weken Rust. We maken samen de balans op en in deze periode kunnen kinderen meedoen aan de Thuiseditie. Dan gaat het spel verder en wordt er weer vijf weken volop gelezen op school. Zaterdag 13 juni is er een grote afsluiting (Fluitsignaal) in De Koel in Venlo en dan weten we hoeveel boeken de kinderen in totaal hebben gelezen!

Scoor een Boek! in Limburg