Scoor een Boek!

Scoor een Boek: van Schooleditie naar Thuiseditie

Ze waren startklaar, onze 2.500 lezers in Limburg. Aangemoedigd door profvoetballer Simon Janssen van VVV Venlo gingen kinderen uit groep 5/6 tien weken lang zoveel mogelijk boeken lezen in de klas. Ofwel boeken scoren! De grote poster hing in de klas en voor ieder gelezen boek werd een sticker geplakt. De posters raakten al aardig vol, er werd volop gescoord. Maar ... toen kwam corona om de hoek kijken ... en was het lezen in de klas afgelopen.

Maar een echte sportlezer laat zich niet tegenhouden, die gaat thuis door met lezen. En dat gaan we dus ook doen. Met een heuse THUISEDITIE van Scoor een Boek!

 

 

Simon Janssen moedigt ons aan voor de Thuiseditie

Simon Janssen is fan! In dit filmpje vertelt hij hoe je ook thuis volop mee kunt doen met Scoor een boek!

Via Scoorthuis.nl ontdek je allerlei manieren waarop je thuis bezig kunt zijn met lezen en toffe opdrachten. Doe je mee?

Zo maak je jouw eigen poster om de score bij te houden

In dit fimpje van BiebLab kun je bekijken hoe je je eigen poster voor Scoor een Boek! kunt maken.

(Tip: BiebLab heeft nog meer leuke do-dingetjes voor jou, kijk maar eens rond op hun kanaal).

Tips voor de Thuiseditie

thuisposter

Tja, een wedstrijd spelen zoals Simon Janssen dat hier doet gaat voorlopig even niet. Maar wel thuis lezen en dus scoren. 

We hebben leuke tips voor jou verzameld om toch lekker thuis aan de slag te gaan. En voordat je het weet kunnen we weer heerlijk buiten voetballen (en ook scoren). 

Dit is Scoor een Boek! (buiten coronatijd)

Boeken scoren!

De Limburgse Bibliotheken Bibliorura, Bibliocenter, BiblioNu, de Bibliotheek Maas en Peel en de Bibliotheek Venlo doen dit jaar in samenwerking met VVV-Venlo mee aan Scoor een Boek! In Zuid-Limburg werkt Bibliotheek De Domijnen bovendien samen met Fortuna Sittard. De leesconsulenten van de Bibliotheken hebben basisscholen in hun gemeenten enthousiast gemaakt voor het leesproject en in totaal lezen bijna 3.000 kinderen uit 120 groepen 5/6 de komende tijd zoveel mogelijk boeken.

In elke groep hangt een grote poster waarop de kinderen met stickers van ballen bijhouden hoeveel boeken ze hebben gelezen. Het wordt dus nog een spannende wedstrijd om te kijken welke groep als beste van het leesveld komt!

 

Simon Janssen is onze Scoor een Boek! ambassadeur

Simon Janssen is 19 jaar en speelt als centraal middenvelder sinds 2019 bij het eerste elftal van VVV-Venlo. Hij is geboren in Blerick en speelde in zijn jeugd dan ook bij SV Blerick. Simon gaat de Limburgse kinderen aanmoedigen om zoveel mogelijk boeken te lezen. Lezen is namelijk ook belangrijk als je het in de sport ver wilt brengen. Met lezen kun je je je goed voorbereiden door bijvoorbeeld alles over goede voeding te weten. Of door te lezen welke spieren je gebruikt met voetballen en hoe je deze kunt trainen. Met lezen kun je ook lekker ontspannen en even een rustmoment pakken. Lezen en sport is zo een perfecte combinatie!

Van Aftrap tot Fluitsignaal

Tien weken lang lezen: Leuke, grappige, spannende en griezelige boeken. Informatieboeken en stripverhalen, fantasieverhalen en waargebeurde verhalen. Op 2 maart heeft jeugdspeler Stan Henderikx samen met gedeputeerde Robert Housmans het project letterlijk en figuurlijk afgetrapt bij OBS Harlekijn in Blerick. De kinderen zijn nu volop aan het lezen. Na de eerste 5 weken volgt de Rust. We maken samen de balans op en in deze periode kunnen kinderen meedoen aan de Thuiseditie. Dan gaat het spel verder en wordt er weer vijf weken volop gelezen op school. Zaterdag 13 juni is er een grote afsluiting (Fluitsignaal) in De Koel in Venlo en dan weten we hoeveel boeken de kinderen in totaal hebben gelezen!

Scoor een Boek! in Limburg