Apps voor je smartphone of tablet

Ook met je smartphone of tablet kun je jouw bibliotheekabonnement gebruiken. Verlengen en reserveren gaat heel eenvoudig met de app van Bibliotheek Wise. Laat je verrassen door onze apps: lees e-books, kranten, gedichten of korte verhalen op je tablet of laat je voorlezen door je smartphone. 

E-books

Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie: bibliotheekleden kunnen kiezen uit duizenden e-books. Voor tablet en smartphone, maar ook voor de e-reader. Bekijk hier hoe de app werkt. 

Let op: maak eerst een webaccount aan (rechtsboven in beeld) en zet daar boeken op je ‘boekenplank’. Pas daarna kun je met de leesapp inloggen, jouw boeken bekijken en lezen.

Lees je graag literaire klassiekers? Je kunt ze gratis lezen met de volgende apps:

Ook als je geen lid bent van de bieb!

Audiolezen

Heb je een leesbeperking? Gebruik dan de app Audiolezen. Ruim 70.000 gesproken boeken, kranten en tijdschriften luister je overal met deze app. Als download of streaming via internet. In de app heb je je eigen boekenplank met je favoriete titels. En je ontdekt er makkelijk nieuwe populaire boeken.

Deze app is alleen beschikbaar voor mensen met een leesbeperking (dyslexie of slechtziendheid).

Bibliotheek Wise

Met de app van Bibliotheek Wise heb je altijd en overal toegang tot de catalogus én tot Mijn Menu. Je kunt dan dus heel gemakkelijk met je smartphone of tablet materialen reserveren of verlengen. De app kan je zelfs een pushbericht sturen als een materiaal bijna moet worden ingeleverd of als er een reservering binnen is!

Snugger

Snugger is dé tablet-app waarmee je eenvoudig de allerbeste kindermedia voor jouw kind vindt. Of het nu gaat om films, games, boeken of app’s, met Snugger blijf je altijd op de hoogte (beschikbaar t/m 1-7-2016).

LuisterBieb

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt. Met een uitgebreide selectie bestsellers van bekende auteurs. Zelfs als je druk bent kun je altijd nog lekker luisteren, gratis en offline. Ook als je geen lid bent van de bieb!

PressReader

In de Stadsbibliotheek kun je online meer dan 2000 kranten en tijdschriften uit 100 landen en in 60 talen lezen via PressDisplay.

De kranten worden exact getoond zoals de gedrukte editie: in kleur en inclusief alle advertenties. Zoeken kan op titel, taal, land of trefwoord. Bij veel buitenlandse kranten maken extra moderne digitale tools het lezen nog leuker en makkelijker. Zo kunnen artikelen vertaald, beluisterd of gedeeld worden en is bloggen mogelijk.

Om ook buiten de muren van de bibliotheek deze buitenlandse kranten te kunnen lezen, gebruik je de gratis App PressReader. Je downloadt de kranten in de bibliotheek en leest ze daarna waar je maar wilt: thuis, onderweg of in de bibliotheek.