Lees recensies met Literom

Op zoek naar meer informatie over je favoriete schrijvers? LiteRom bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Deze databanken kun je zowel thuis als in de bibliotheek bekijken. 

PressDisplay

In onze bibliotheek heb je toegang tot een overweldigend aanbod van kranten uit de hele wereld. Online bladeren en lezen in meer dan 2300 kranten uit 100 verschillende landen in 54 talen. Fulltext, actueel én met een archief tot 90 dagen. 

Download de krant in de bibliotheek en lees hem thuis! Met de gratis app PressReader kun je kranten in de bibliotheek downloaden en deze thuis, in de trein of op het terras op uw eigen tablet of smartphone lezen. 

Uittrekselbank

Via de Uittrekselbank vind je uittreksels van Nederlandse én buitenlandse literatuur. Ook kun je er auteursportretten lezen. Handig voor een boekverslag of leesclub!

Deze databanken kun je zowel thuis als in de bibliotheek bekijken. 

Weblinks

Bibliotheek Venlo heeft handige links voor jou verzameld. Van woordenboeken tot juridische informatie, van online kranten tot de Consumentenbond.

Ontdek Delpher

In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften – die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen.

Sinds december 2017 zijn ook de Volkskrant, Trouw en Het Parool uit de periode 1945-1995 toegevoegd.

 

Actuele Documentatiebank

Actuele documentatiebank

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws. Speciaal voor middelbare scholieren (voor werkstukken en spreekbeurten) en bibliotheekbezoekers. Zoek en vind talloze dossiers met artikelen, foto's, websites, ect. over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws. Regelmatig komen er nieuwe dossiers bij.