BoekStart

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met lezen ...

Wanneer begin ik dan met lezen en hoe?

Heb jij een baby van pakweg 3 maanden oud? Wist je dat je dan al met je baby in boekjes kunt lezen? Het is echt mogelijk. Het begint heel eenvoudig. Je legt je kind op schoot en pakt een babyboekje erbij. Daarin wijs je de afbeeldingen aan en zegt het woordt erbij met het bijpassende geluid, bijvoorbeeld van een eend of koe. Daarnaast zal je baby het boekje voornamelijk in de mond nemen en op de grond gooien.Helemaal niet erg en het hoort erbij.
Een goed babyboekje heeft felle kleuren en goede kleurcontrasten, dus geen pasteltinten. Dan kan je baby namelijk veel beter zien wat je aanwijst.
Zelf eens uitproboberen en ervaren? Kom dan naar je bibliotheek voor het BoekStart-pakket.
BoekStart-pakket:

  • BoekStart-koffer
  • eerste babyboekje
  • luister-cd met liedjes
  • lees-groeimeter
  • boekentips
  • eerste lidmaatschap voor je baby

Wat is BoekStart?

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert, waarbij het leesplezier voorop staat. BoekStart gaat uit van de BoekStartgedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben.
Hiervoor heeft de bibliotheek een speciale collectie boeken in huis bestaande uit; stoffen-, buggy-, bad-, voel- en kartonnenboekjes.
BoekStart is een project in samenwerking met de gemeente Venlo, Openbare Bibliotheek Venlo en consultatiebureaus.
Ouders van baby’s ontvangen een brief met een waardebon voor een gratis lidmaatschap van de bibliotheek en om een BoekStartkoffertje op te komen halen. Heb je de brief met waardebon gemist? Kom dan gewoon naar de bibliotheek en maak je kind alsnog lid en haal het BoekStartkoffertje op.
Voor meer informatie over Boekstart zie ook www.boekstart.nl

BoekStart en verder

Naast het uitdelen van de lidmaatschappen voor babies en het BoekStart koffertje hebben wij nog meer activiteiten. Zo werken wij samen met je consultatiebureau, Kinderdagverblijf en organiseren wij activiteiten in de bibliotheek.

Denk daarbij aan:

  • Baby- en Peutercafé
  • Muziek op schoot
  • Voorleescusussen  

Onze Tip

Laat papa ook meteen al veel voorlezen! Niet dat het voorlezen alleen een mama klus is, maar papa's kunnen dat ook heel erg goed en misschien zelfs beter. Mama's houden zich namelijk aan de tekst en papa's verzinnen er van alles bij. Verder is ook al gebleken dat wanneer papa's voorlezen het lezen als leuker wordt ervaren door kinderen, vooral ook door jongens.