12-18 jaar

Benieuwd wat er in de bieb te doen is voor jou? Op zoek naar een leuk boek of informatie over boeken of schrijvers? Op deze pagina vind je het allemaal. 

Folder Lezen in de klas

Hij is er weer! De nieuwe brochure 'Lezen in de klas'. Leesbevordering van vmbo tot gymnasium 2017-2018.

Passend lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? Dan kun je bij de bibliotheek terecht voor gesproken boeken. Via deze website heb je toegang tot een collectie van maar liefst meer dan 45.000 titels via streaming. Voor jong en oud! Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig.

Wifi & studeren

@Stadsbibliotheek Venlo kun je komen studeren. We hebben studieplekken, gratis wifi en een cafĂ© in het gebouw. Ook studiegroepen zijn welkom.  

Superboek - lekker lezen met je oren

Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in de app Daisylezer of op Daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan hier gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.  

Actuele Documentatiebank

Actuele documentatiebank

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws. Speciaal voor middelbare scholieren (voor werkstukken en spreekbeurten) en bibliotheekbezoekers. Zoek en vind talloze dossiers met artikelen, foto's, websites, ect. over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws. Regelmatig komen er nieuwe dossiers bij.

Makkelijk lezen

Heb jij moeite met lezen? Bijvoorbeeld omdat je slechtziend bent, dyslexie hebt of omdat je het moeilijk vindt om je lang te concentreren. Dan zijn de makkelijk lezen boeken misschien een oplossing voor jou. Speciaal voor jongeren van 12+ hebben we een mooie collectie makkelijk lezen boeken met korte zinnen en een groter lettertype. Je vindt deze boeken op de begane grond bij 12+.

Liever een gesproken boek? Dat kan ook! Kijk bij Superboek voor meer informatie.  

 

 

Podium voor jou!

Ben jij op zoek naar een podium? Heb jij een bandje, dansvoorstelling, of ben je een singer-songwriter? Dan hebben wij een podium voor jou!
In ons Leescafé 't Begienke @Stadsbibliotheek Venlo hebben wij een podium met geluid, beamer, microfoons en piano. Zou je eens hier willen optreden? Stuur een mailtje naar info@bibliotheekvenlo.nl

Leerling op het Valuascollge?

Dan hebben wij hier alle handige informatie voor je verzameld.

Iets vervelends gebeurd op internet?

Op Meldknop.nl vind je meer informatie en advies.

Leesplein Tips

  • Leestips

  • Nieuws

  • Theater

  • Tentoonstelling