18+

Ben je student? Dan ben je in de bibliotheek aan het goede adres! Ontdek op deze pagina welke mogelijkheden wij jou kunnen bieden.
 

PressReader

Kranten en tijdschriften van over de hele wereld lezen? Dat kan met de PressReader App!

PressReader bevat 2300 kranten uit 100 verschillende landen. Je downloadt de app op jouw tablet of smartphone en vervolgens kun je de gewenste kranten downloaden in één van de vestigingen van de bibliotheek Venlo. Vervolgens kun je deze kranten op een later tijdstip op elke willekeurige plek lezen.

Onderzoek: handleiding

Download de handleiding vol met handige tips en links om het jezelf makkelijker te maken.
Shortcuts: GOOGLE, Twitter en Databanken.  

Actuele Documentatiebank

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws. Speciaal voor middelbare scholieren (voor werkstukken en spreekbeurten) en bibliotheekbezoekers. Zoek en vind talloze dossiers met artikelen, foto's, websites, ect. over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws. Regelmatig komen er nieuwe dossiers bij.

Wifi & studeren

@Stadsbibliotheek Venlo kun je komen studeren. We hebben studieplekken, gratis wifi en een café in het gebouw. Ook studiegroepen zijn welkom. 

Literatuurplein Nieuws

Oefen gratis je rij-examen

Ben je rijlessen aan het volgen voor auto, scooter of motor? Oefen dan in de Bibliotheek Venlo je theorie-examen via Theorie.nl! Via een computer in de bibliotheek kun je gratis een oefenexamen afnemen. Op je laptop aan het werk? Zorg er dan voor dat je in het wifi-netwerk van de Bibliotheek zit. 

Podium voor jou!

Ben jij op zoek naar een podium? Heb jij een bandje, dansvoorstelling, of ben je een singer-songwriter? Dan hebben wij een podium voor jou!
In ons Leescafé 't Begienke @Stadsbibliotheek Venlo hebben wij een podium met geluid, beamer, microfoons en piano. Zou je eens hier willen optreden? Neem dan contact op met Florence Vercoulen, fvercoulen@bibliotheekvenlo.nl.

Muziekweb

 • Transgender artiesten

  Muziekweb licht zes transgender artiesten uit in het kader van de Internationale Dag tegen Homo- Bi- en Transfobie.

  17 mei 2019

  Bekijk details van Transgender artiesten

 • Basiscollectie klassiek: Het Zwanenmeer van Tsjaikovski

  'Ik luisterde naar Delibes' ballet “Sylvia”... Wat een charme, wat een elegantie, wat een rijkdom aan melodie, ritme en harmonie. Ik schaamde me, want als ik deze muziek toen gekend had, had ik nooit het...

  14 mei 2019

  Bekijk details van Basiscollectie klassiek: Het Zwanenmeer van Tsjaikovski

Literatuurplein Interviews

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.