4-12 jaar

Ga je naar de basisschool en zoek je leuke boeken of schrijvers? Hier vind je leuke leestips en het laatste boekennieuws. 

Info voor een werkstuk of spreekbeurt

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2. 

Boeken voor kinderen vanaf 6 jaar

Bereslim

Bereslimme boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar waarin de verhalen tot leven worden gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem.

Leesplein Tips

  • Leestips

  • Nieuws

  • Theater

  • Tentoonstelling

Schrijvers en tekenaars

Wil je iets weten over een schrijver of een tekenaar? We hebben van heel veel schrijvers en tekenaars op een rijtje gezet wanneer ze geboren zijn, welke boeken ze hebben geschreven en waar die over gaan, wat ze allemaal nog meer doen behalve tekenen en schrijven... Kortom, bijna alles. En als je het niet kunt vinden, kun je ons een mailtje sturen.

Passend lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? Dan kun je bij de bibliotheek terecht voor gesproken boeken. Via deze website heb je toegang tot een collectie van maar liefst meer dan 45.000 titels via streaming. Voor jong en oud! Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig.

Voorlezen in de bibliotheek

In alle vestigingen wordt iedere woensdagmiddag om 14.30 uur gezellig voorgelezen. 
Daarnaast wordt er nu ook in de Stadsbibliotheek op zaterdagochtend voorgelezen om 11.00 uur. Kom ook!

Voorleescursus

Superboek - lekker lezen met je oren

Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in de app Daisylezer of op Daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan hier gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.