Anouk Vercoulen

Projectleider BoekStartcoach en Leesconsulent

avercoulen@bibliotheekvenlo.nl

Als kind rende ik vol enthousiasme naar de Bieb-bus die bij de basisschool stopte. Met plezier las ik thuis de geleende boeken. Misschien zat er tussen die boeken ook het 'beslissende boek' dat ervoor heeft gezorgd dat ik ben blijven lezen.

Thuis heb ik mijn eigen collectie van jeugdliteratuur opgebouwd en ik geniet ervan om dagelijks voor te lezen aan mijn eigen kinderen. Zelf lees ik ook nog steeds graag non-fictie, net zoals ik als kind eigenlijk al deed. Wat mooi dat ik nu de kans krijg om leesplezier over te brengen op kinderen en ouders. Misschien dat ik zelfs een rol kan spelen bij het vinden van het 'beslissende boek' voor hen.

Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest als logopedist, voelde het natuurlijk om te starten als leesconsulent voor de Bibliotheek Venlo. Het boek 'Taal is zeg maar echt mijn ding' van Pauline Cornelisse, past bij mij. Ik heb altijd al veel lol beleefd aan alles dat met taal te maken heeft. De keuze om logopedie en taal- en spraakpathologie te studeren, was voor mij vanzelfsprekend. Een mooie basis om te gebruiken als leesconsulent en projectleider BoekStartcoach in contact met andere professionals, ouders en kinderen.