Kim Vercoulen

Active Librarian

Als kind werd ik al voorgelezen door mijn vader. Otje, Pluk van de Petteflet en Ibbeltje, het werden allemaal mijn boekenvriendjes. Toen ik wat ouder werd ging ik zelf naar de Bibliotheek. Alleen of met vriendinnen. Ik kon er wel uren verblijven. Tijdschriften en informatieve boeken lezen, spreekbeurten voorbereiden, nieuwe boeken uitzoeken, maar ook in de Bibliotheek op internet gaan.

Vervolgens ben ik gaan studeren. Ik heb de pabo in Venlo gedaan en daar kwam ik met de Bibliotheek op School in aanraking. Na mijn studie ben ik niet in het onderwijs gaan werken maar in de Bibliotheek van 's Hertogenbosch/Rosmalen. Hier heb ik een superleuke tijd gehad waarin ik als jeugdinformatiedienstverlener op allerlei fronten met educatie, jeugd en boeken ervaring heb opgedaan. Na drie jaar ben ik weer terugverhuisd naar Venlo en nu werk ik hier.

Ik hoop in Venlo kinderen en hun ouders enthousiast te maken om te gaan (voor)lezen. Ook voor advies over 'leren lezen', leesproblemen of inspiratie kun je bij mij terecht. Daarnaast ga ik aan de slag met het organiseren van een activiteitenprogramma en kun je mij tegenkomen bij het voorlezen en andere activiteiten voor de jeugd. Naast mijn werk ben ik moeder van een zoontje van één jaar. Hopelijk mag ik hem nog jaren blij maken met mooie, lieve, grappige en spannende verhalen. Hopelijk tot ziens in de bibliotheek!