Marianne Lenssen

management ondersteuner

mlenssen@bibliotheekvenlo.nl

Via een voorlichtingsavond over beroepen op de middelbare school heb ik ervoor gekozen om de bibliotheekopleiding te gaan volgen.

De Publieke Dienstverlening staat in direct contact met de bibliotheekbezoeker, of deze een krant of tijdschrift komt lezen, gebruik wil maken van internet, meer wil weten over de werking van de iPad of een boek wil lenen. Wij zijn het visitekaartje van de bibliotheek. Niet alleen in de locatie Venlo, maar ook de locaties in Belfeld, Tegelen, Blerick en Velden. 

Het belang van lezen staat vast en als medewerker van de bibliotheek heeft me dit altijd gemotiveerd. Ik zie bevestigd dat de bibliotheek een belangrijke bijdrage hier toe levert.

De openbare bibliotheek is ook aan verandering onderhevig: van Boekenbieb naar BredeBieb. De bibliotheek is een laagdrempelig instituut en we zetten ons daarom tegenwoordig breed maatschappelijk in. Hierdoor ontstaan contacten met o.a. Werkplein, waardoor nog meer mensen de bibliotheek ontdekken. We organiseren veel activiteiten op cultureel en maatschappelijk gebied, bijvoorbeeld in het Leescafé, en bieden een Open Podium voor muziek of literatuur. Al met al 'de plaats waar je moet zijn'!

Verder heb ik alle boeken gelezen van Ian McEwan.