Mayke Steeghs

Consulent Educatie

msteeghs@bibliotheekvenlo.nl

Mijn dochter stond te juichen en te springen toen ze hoorde dat ik bij de bieb ging werken. Boekjes lezen hoort bij haar leven, zoals eten en slapen dat ook doen.

Als kind verdwaalde ik zelf ook graag in een wereld van boeken. Vanuit mijn bed ben ik de hele wereld over gereisd en heb ik heel veel avonturen beleefd. Kinderboekenweek of po√ęziewedstrijd: als de bibliotheek iets organiseerde, dan was ik erbij. Ook mijn eerste internetervaring deed ik op in de bieb.

Het is fantastisch om nu anderen op weg te helpen namens Bibliotheek Venlo. Op weg het internet op, maar ook op weg naar werk, op weg naar een eigen bedrijf, op weg naar meedoen in de maatschappij. In mijn rugzak neem ik een berg ervaringen mee die hier ontzettend goed van pas komen. Qua evenementenorganisatie, marketing, kennis van de welzijnssector, maar zeker ook mijn reis als werkzoekende.

In mijn werk kom ik zoveel interessante mensen tegen. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal en vaak ook een vraag. Als het me lukt om vervolgens in mijn rugzak te grijpen en daarmee de ander weer op weg te helpen, dan kan ik thuis met trots vertellen dat mijn werkdag weer geslaagd was.