Oda Middelink

Medewerker Educatie

omiddelink@bibliotheekvenlo.nl

Ik heb al van kleins af aan in de bibliotheek willen werken. Vroeger speelde ik zelf thuis biebje met mijn broers en zussen. En toen mijn oudere zus in de bibliotheek ging werken, mocht ik vaak mee om te helpen. Prachtig vond ik dat! Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt en ik vind het nog steeds heerlijk om er te werken. Vooral bij de jeugd ligt mijn passie. In mijn werk heb ik bijvoorbeeld veel te maken met kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, het regelen van het wekelijkse voorleesuurtje en boekenprojecten voor scholen maken.
Ook erg leuk is het maandelijkse Baby- en Peutercafé. Dan lees ik verhaaltjes voor, zingen we liedjes en maken we samen muziek. Het is heel belangrijk om al vanaf babyleeftijd te beginnen met voorlezen om zo de basis te leggen voor een betere taalontwikkeling later. Om ouders daarvan bewust te maken zie ik als een belangrijke taak.
De bibliotheek heeft zich in dit digitale tijdperk flink ontwikkeld. Nu komen mensen er niet alleen voor boeken, maar ook voor cursussen, ontmoetingen, om er te leren.

In mijn vrije tijd lees ik ontzettend veel. Niet alleen jeugdboeken, maar ook volwassen boeken. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar thrillers en waargebeurde verhalen, evenals boeken over o.a. psychologie en mindfulness zijn wel favoriet. Ik trek er verder veel op uit met mijn man (wandelen, fietsen, dagtochtjes maken naar leuke steden). Kortom: zowel privé als op het werk probeer ik te genieten van alles wat het leven te bieden heeft.