Vincie Hermans

Medewerker Educatie

vhermans@bibliotheekvenlo.nl

‘Zijn er nieuwe boeken?’, ‘Zit Het leven van een loser erbij?’, ‘YES!’. Uitspraken die ik op de verschillende scholen, waar ik als medewerker educatie werk, vaak tegenkom. Heerlijk, hier kan ik echt van genieten. Zelf las ik als kind ook ontzettend graag en om die liefde voor lezen nu terug te zien en over te kunnen brengen bij de leerlingen op de verschillende scholen is een van de leukste aspecten van mijn baan. Verder is de veelzijdigheid van mijn functie ook iets wat me erg aanspreekt. Buiten het bestellen van de boeken en het opzetten van de bibliotheken op de verschillende scholen, kan ik ook echt met de leerlingen aan de slag. We doen verschillende activiteiten rondom leesbevordering, maar werken ook aan informatievaardigheden (hoe maak ik een spreekbeurt?) en groeien zelfs door naar een stuk mediawijsheid. Met dat laatste onderdeel houd ik me ook erg bezig: wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en wat voor rol kunnen wij als bibliotheek hierin spelen?
Juist die afwisseling van het werken met leerlingen en het stuk mediawijsheid is wat het werk voor mij interessant maakt.

Naast mijn baan bij de bibliotheek ben ik ook werkzaam als invalleerkracht binnen het basisonderwijs. In mijn vrije tijd kun je me regelmatig vinden bij Scopias waar ik hardloop, ben ik dol op reizen en een lekker ijs!