Yvonne Weijers

Consulent Educatie

yweijers@bibliotheekvenlo.nl | 06 - 83 66 78 97

Van oorsprong ben ik leerkracht basisonderwijs. Toen ik enkele jaren geleden mijn baan verloor, heb ik mijn horizon verbreed en kreeg ik de kans om in de bibliotheek aan de slag te gaan als consulent educatie. Voor deze functie werk ik veel samen met het onderwijs, kinderopvang en culturele instellingen. Mijn achtergrond komt mij dus goed van pas.

Hoewel ik veel van lezen hou, heb ik er nooit aan gedacht om hier mijn beroep van te maken. Inmiddels heb ik mij ontwikkeld tot een specialist op het gebied van lezen. Middels het project BoekStart, dat lezen met jonge kinderen promoot, BoekStart in de kinderopvang en de Bibliotheek op school (dBOS) werk ik samen met de kinderopvang, onderwijs en ouders aan een doorgaande leeslijn. Want een goede lees- en digivaardigheid is de sleutel voor een goede toekomst. Hier wil ik mij graag voor inzetten.

Verder ben ik moeder van 3 kinderen, sportief, creatief en druk bezet. Naast de hectiek van het dagelijks leven hou ik heel erg van rust en ruimte voor een goede balans. Dit ervaar ik tijdens de wekelijkse yogales, het lezen van boeken, wandelen en vakanties in de bergen.