Meest gestelde vragen boetevrije Bibliotheek

De Bibliotheek Venlo is per 1 januari 2018 een boetevrije Bibliotheek. Wij vinden het fijn dat jij lid bent van de Bibliotheek. We hebben veel moois te bieden met een uitgebreide collectie (luister)boeken, tijdschriften, dvd’s en meer dan 15.000 e-books.

Waarom is de Bibliotheek Venlo straks een boetevrije Bibliotheek?

Je kunt gratis boeken lenen en verlengen en we zien graag dat iedereen hier zoveel mogelijk
gebruik van maakt. Daar horen geen boetes bij. De Bibliotheek is een gastvrije Bibliotheek voor iedereen en dat houden we graag zo. Onze medewerkers hebben zo bovendien meer tijd om jouw vragen te beantwoorden of informatie te geven.

Dus ik hoef nooit meer mijn boeken en andere materialen op tijd in te leveren?

We gaan er nog steeds van uit dat jij alle materialen binnen de leentermijn van drie weken inlevert. Heb je het boek nog niet uit of de film nog niet gezien, dan kun je tot twee keer toe verlengen (als het boek of de dvd niet is gereserveerd). Zo heb je dus 9 weken de tijd om het geleende te luisteren, te lezen of te bekijken. Als de uitleentermijn bijna verstreken is laten we dit weten. Is de uitleentermijn verstreken, dan volgt een herinnering.
Lever je de geleende materialen na de maximale verlengtijd niet in, dan betaal je over de tussenliggende dagen dus geen boetes, maar ontvang je wel een factuur voor het boek of de dvd die je thuis hebt. We gaan er dan van uit dat je deze materialen graag wilt aanschaffen. Als je de materialen alsnog terugbrengt, hoef je de factuur niet te betalen.

Prima, zo’n boetevrije Bibliotheek, maar krijg ik mijn gereserveerde boek, tijdschrift of dvd nu (veel) later?

Van Bibliotheken die al eerder boetevrij zijn geworden weten we dat materialen over het algemeen binnen of rondom de uitleentermijn worden teruggebracht. We vertrouwen erop dat dit bij de Bibliotheek Venlo ook gaat gebeuren. Daarnaast houden we goed in de gaten of we extra exemplaren aan moeten
schaffen om aan de vraag te kunnen voldoen.

Een andere vraag?

Staat jouw vraag er niet bij?  Stel deze dan aan een medewerker in de Bibliotheek of stuur een bericht naar de klantenservice: info@bibliotheekvenlo.nl