Resultaat 241 - 250 (van 258)

• Word lid tijdens de Boekenweek

26 februari 2015

In de week van 7 t/m 15 maart vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Dit jaar met het thema Waanzin; motto 'Te gek voor woorden'. De Boekenweek is het literaire hoogtepunt van het jaar. Word deze week lid van de bibliotheek Venlo en ontvang drie cadeautjes.

Bekijk details van Word lid tijdens de Boekenweek

• Interview Rob Kleuskens over de Architectenwinkel

26 februari 2015

De Stadsbibliotheek Venlo heeft sinds zaterdag 23 augustus 2014 een pop-up Architectenwinkel. Iedere zaterdag tussen 10.00 – 12.00 uur kunnen burgers met vragen terecht die te maken hebben met nieuwbouw of verbouw. Het concept bestaat ook al in andere plaatsen in het land, toch is het van oorsprong een Venloos initiatief.

Bekijk details van Interview Rob Kleuskens over de Architectenwinkel

• Winnaars Nationale Voorleeswedstrijd: lokale ronde

26 februari 2015

De winnaars zijn bekend! Milo Niens (BS De Meule) en Ivy Kiefer (Titus Brandsmaschool) hebben de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Zij gaan nu door naar de halve finale!

Bekijk details van Winnaars Nationale Voorleeswedstrijd: lokale ronde

• Nieuwe app: de VerhalenBieb

20 februari 2015

Voor iedereen die even een verhaal wil lezen zonder online te gaan, is er vanaf vandaag de VerhalenBieb-app van de Bibliotheek. De app start met twintig verhalen in de categorieën: humor, spanning, drama en biografie. Iedere maand komt er een nieuw verhaal bij van bekende en minder bekende auteurs, die hiermee een extra podium krijgen. Een makkelijke manier om altijd en overal korte verhalen te lezen op smartphone of tablet!

Bekijk details van Nieuwe app: de VerhalenBieb

• 8% meer leden voor bibliotheek Venlo in 2014

10 februari 2015

Bibliotheek Venlo heeft er vorig jaar 1.614 leden bijgekregen. Daarnaast is ook het aantal bezoeken aan de fysieke vestigingen en aan de website gestegen. Het aantal uitleningen daalde met 3%. Het concept van de BredeBieb lijkt aan te slaan.

Bekijk details van 8% meer leden voor bibliotheek Venlo in 2014

• Stimuleringsprijs Mens en Cultuur voor Domani Literair

27 januari 2015

Domani Literair is een van de winnaars van de Stimuleringsprijs Mens en Cultuur. Die prijs is een waardering van de Provincie Limburg voor gesubsidieerde instellingen en evenementen die op creatieve wijze meer eigen inkomsten of meer bezoekers binnenhalen. Tijdens de prijsuitreiking in poppodium Grenswerk ontving Domani Literair dinsdagavond een cheque ter waarde van 5.000 euro.

Bekijk details van Stimuleringsprijs Mens en Cultuur voor Domani Literair

• Venlo on Stage

21 januari 2015

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig.

Bekijk details van Venlo on Stage

• Masterclass Schrijven voor jong Limburgs taaltalent

8 januari 2015

Op zondag 8 februari 2015 van 13.00 tot 17.00 uur organiseren Kunstbende Limburg, het Letterkundig Centrum Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg een Masterclass Schrijven in poppodium Nieuwe Nor in Heerlen.

Bekijk details van Masterclass Schrijven voor jong Limburgs taaltalent

• Veel aandacht voor poëzie tijdens landelijke Poëzieweek

8 januari 2015

Op 29 januari start de landelijke Poëzieweek met als thema Met zingen is de liefde begonnen. Met tal van activiteiten elders in het land, maar zeker ook in Venlo. Zoals ‘Een avondje poëzie’ in het Leescafé, een poëtische stadswandeling, de uitverkiezing van de nieuwe junior stadsdichter en de installatie van de nieuwe stadsdichter.

Bekijk details van Veel aandacht voor poëzie tijdens landelijke Poëzieweek

• Voordeel met je Biebpas: korting tijdens De Nationale Voorleesdagen

7 januari 2015

In het kader van Voordeel met je Biebpas wordt tijdens De Nationale Voorleesdagen 2015 speciaal voor bibliotheekleden een kortingsactie op een aantal titels van de Prentenboek TopTien georganiseerd.

Bekijk details van Voordeel met je Biebpas: korting tijdens De Nationale Voorleesdagen