Bibliotheek Velden verhuist naar BMV de Vilgaard en wordt dBOS-plus

Gepubliceerd op: 11 mei 2015 12:57

Vanaf maandag 1 juni is de bibliotheek in Velden gehuisvest in BMV de Vilgaard. De inwoners beschikken nu over een dBOS-plus. Dit is een Bibliotheek op School met een uitleenservice voor volwassenen.

De inwoners van Velden beschikken vanaf maandag 1 juni over een nieuwe bibliotheek, een dBOS-plus om precies te zijn. De leerlingen van de inpandige school de Startbaan gaan ook gebruikmaken van de bibliotheek. Het concept de Bibliotheek op School (dBOS) wordt geïntegreerd in de nieuwe vestiging en biedt leerlingen zo een uitgebreid aanbod van materialen en diensten en een leesconsulent.

De verhuizing is tevens aangegrepen om het Retail concept te introduceren. Hierbij horen ruime openingstijden. De nieuwe bibliotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze uren is er niet altijd een medewerker aanwezig. Via de zelfservice-apparatuur kunnen leden boeken lenen en inleveren.

In de voornamelijk onbemande bibliotheek is het niet mogelijk om contante betalingen te doen. Telaatgelden kunnen uitsluitend met de pinpas worden voldaan. Op gezette tijden is er een medewerker aanwezig om vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij op zoek naar gastvrouwen en -heren die vrijwillig een bijdrage willen leveren aan het functioneren van de nieuwe bibliotheek. Neem voor meer informatie contact op met Florence Vercoulen via fvercoulen@bibliotheekvenlo.nl.

De nieuwe collectie bestaat uit ruim 6.000 materialen en is afgestemd op het leengedrag van de inwoners in Velden. Kinderen en volwassenen kunnen gebruik maken van deze op maat samengestelde collectie. Mochten er titels niet aanwezig zijn, dan kunnen ze worden gereserveerd. Door de ruime openingstijden hebben inwoners veel meer mogelijkheden om gebruik te maken van de bibliotheek die is gevestigd in de brede maatschappelijke voorziening de Vilgaard. De bewoners van verzorgingstehuis Rozenhof kunnen ook na de verhuizing gebruik blijven maken van onze dienstverlening. Er wordt een collectie boeken geplaatst in het verzorgingstehuis en de activiteit ‘luisteren in je leunstoel’ wordt aangeboden. Door al deze vernieuwingen kunnen de inwoners van Velden, maar ook Lomm en Arcen, de komende jaren gebruik blijven maken van een uitstekende bibliotheekvoor-ziening.