Van 2018 naar 2019 ...

Gepubliceerd op: 7 januari 2019 14:30

De Bibliotheek Venlo heeft het afgelopen jaar weer bijna 300.000 bezoekers mogen verwelkomen. Hiermee evenaart de Bibliotheek het topjaar 2017 met de viering van het honderdjarig bestaan. De nieuwe vestiging in Tegelen heeft een belangrijke bijdrage aan het groeiend aantal bezoekers geleverd. Sinds de opening in juni 2018 vonden liefst 17.000 mensen de weg naar de Tegelse locatie. Ter vergelijking, in heel 2017 trok de vestiging in Tegelen op de oude locatie 13.500 bezoekers.

Directeur Geja Olijnsma ziet in de cijfers een bevestiging van de nieuwe weg die Bibliotheek Venlo is ingeslagen. ‘Met de Bibliotheek in hetcentrum van Tegelen komen we tegemoet aan een duidelijke wens van de inwoners van Tegelen. We zijn nu in alle kernen van Venlo op centrumlocaties aanwezig.Het plezier in lezen en de voldoening van jezelf ontwikkelen staat voorop bij alles wat we doen bij de Bibliotheek Venlo. Die mogelijkheid willen we zoveel mogelijk mensen geven. Hiervoor hebben we in 2018 mooie projecten afgerond in de Stadsbibliotheek, zoals de herinrichting van de eerste etage en een nieuw horecaconcept. Het is prachtig om te zien hoeveel jongeren de Bibliotheek niet alleen als studiecentrum maar ook als ontmoetingsplek gebruiken. En we mogen zeker STEK niet vergeten, onze nieuwe horeca die haar creatieve menu en gezonde voeding verbindt aan de activiteiten in de Bibliotheek. We ontwikkelen ons metde Stadsbibliotheek steeds verder als een Huis van Informatie voor de hele gemeente. Dat zien bezoekers terug in onze uitgebreide programmering voor alle leeftijden, waarbij we steeds de samenwerking met partners opzoeken.’ 

Voor 2019 heeft de Bibliotheek Venlo weer een ambitieus programma, waarbij ze Venlo uitroept tot Voorleesstad 2019. Hierbij staat het voorlezen extra centraal en introduceert de Bibliotheek nieuwe concepten, zoals een Voorleesbus en een BoekStartCoach. Ook staat de herinrichting van de jeugdafdeling voor dit jaar op de agenda en wil de Bibliotheek bekijken hoe ze de vestigingen in de kernen bij de programmering kan betrekken.