Filosofie bijeenkomsten

Gepubliceerd op: 5 september 2017 14:05

In oktober starten we weer met filosofie bijeenkomsten in de Stadsbibliotheek Venlo.

Erna Lindenhovius heeft een cursus voor u én door u.

Elf thema’s passeren de revue in “Zonder vandaag morgen geen gisteren: filosofische gedachten-experimenten".
De Zwitserse filosoof Yves Bossart (1983) diept in deze bundel de volgende thema’s uit:
Geluk – Kennis – Moraal – Schoonheid en kunst – Vrijheid – Recht en vaardigheid – Hersenen en geest – God en geloof – Logica en taal – Ruimte en tijd – Ik.

BOSSARTS TAAL IS HELDER, UITDAGEND (ZIE DE TITEL!) EN DE
THEMA’S ZIJN GOED ONDERBOUWD.

Het eerste thema is “Schoonheid en Kunst”.
We kunnen wel zeggen dát we iets mooi vinden, maar nauwelijks wáárom we iets mooi vinden en wat is “de gulden snede”?

Tijdens de eerste bijeenkomst dinsdag 3 oktober kiezen we de onderwerpen voor de volgende 3 middagen.

De bundel (geen eendagsvlieg) kost rond de € 22,00. Aanschaf is niet verplicht maar wel aanbevolen.

Het zijn 4 bijeenkomsten van elk 2 uur.
Data: dinsdag 3 oktober, dinsdag 7 november, dinsdag 12 december en dinsdag 16 januari
Tijd: 15.00-17.00 uur
Plaats: Stadsbibliotheek Venlo
Kosten € 50,00

U schrijft in voor alle 4 de bijeenkomsten.
Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Aanmelden vóór 22 september bij  fvercoulen@bibliotheekvenlo.nl