Gratis cursussen en werkplekken dankzij bibliotheek en Belastingdienst

Gepubliceerd op: 2 maart 2017 13:05

Dankzij een samenwerking tussen de bibliotheek en de Belastingdienst kunnen de inwoners van de gemeente Venlo vanaf heden terecht in de Stadsbibliotheek om de omgang met de digitale overheid te versoepelen.

De samenwerking bestaat uit drie pijlers, waarvan er vanaf januari twee uitgevoerd worden: gratis werkplekken en gratis cursussen. De mogelijkheden voor de derde pijler, een belastingspreekuur, worden momenteel onderzocht.

Gratis werkplekken
Bibliotheek Venlo heeft twee werkplekken beschikbaar gesteld, waar inwoners van gemeente Venlo hun zaken met de digitale overheid kunnen regelen. Zowel het computergebruik (alleen overheidswebsites) als het printen zijn gratis. De computers zijn goed beveiligd en de plekken zijn afgeschermd om de privacy van de gebruiker te waarborgen. Wie hiervan gebruik wilt maken, haalt bij de balie een speciaal ticket op.

Gratis cursussen
Om met de digitale overheid te kunnen werken, moeten mensen natuurlijk wel met de computer kunnen omgaan. Ook moeten ze een DigiD hebben en weten wat ze daarmee kunnen. Hiervoor biedt BredeBieb Venlo diverse cursussen aan. Elke week kan gestart worden met de
cursus basis computer en basis internet. Daarnaast gaat er maandelijks een cursus Omgaan met je DigiD van start. Deze cursussen zijn allemaal gratis.

Voor meer informatie over de cursussen kan men terecht tijdens de inloopspreekuren van het Taalhuis (maandag 11.00-12.00u, dinsdag 10.00-12.00u en donderdag 14.00-16.00u) en op www.bibliotheekvenlo.nl/digibieb.