Iedereen kan lezen en schrijven

Gepubliceerd op: 12 september 2017 21:51

Dick

Deze week start de campagne ' Taalvaardigheid'. Maar liefst 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven.

Wij lezen en schrijven

Voorlezen, een boodschappenbriefje schrijven, een bijsluiter lezen, solliciteren....als je moeite hebt met taal is niets vanzelfsprekend.
Dick, Marina, Jan, Toon, Daphne en Lenie weten wat het is om je onzeker te voelen. Ze weten wat het is wanneer je schaamte voelt omdat je iets niet kunt wat iedereen lijkt te kunnen. Terwijl maar liefst 1 op de 6 volwassenen moeite hebben met lezen en schrijven. Je bent dus niet alleen. En je bent nooit te oud om te leren.

Daarom vertellen zij hier hun verhaal. Iedereen kan leren. Leren om te lezen en te schrijven. De bibliotheek helpt hierbij. De bibliotheek is er voor iedereen. Ook voor jou!