Kinderboekenweek 2017, bekijk ons aanbod

Gepubliceerd op: 20 juni 2017 10:53

Tijdens de Kinderboekenweek 2017 staat griezelen centraal. Gruwelijk eng! De 63ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2017. Bekijk hier ons aanbod voor scholen:

Leesbeleving in de stadsbibliotheek

Dit jaar hebben wij in samenwerking met PABO Venlo een superleuk interactief groepsbezoek ontwikkeld voor groep 1-2 waarbij de
leesbeleving centraal staat.

Kinderboeken tournee Janneke Schotveld

Janneke Schotveld schrijft dit jaar het kinderboekenweekgeschenk en toert tijdens de Kinderboekenweek door heel Nederland. Op donderdagochtend 5 oktober komt ze naar Venlo!

Workshop Ilustraties van Hugo van Look

Hoe teken je nou een griezel? Als iemand het weet is het wel Hugo van Look o.a. bekend van zijn Dolfje Weerwolfje en ‘de Griezelbus’ illustraties.
Hij werkt al jaren samen met Paul van Loon, gruwelijk eng!

Theaterworkshop Zoen van de Zombie

Een griezelboek, toneelspel en prikkelende muziek vormen de ingrediënten voor deze superleuke, actieve theaterworkshop.

Workshop griezelige mysteries schrijven

Griezelen. Spanning. Een eng verhaal. Samen een misdaad oplossen? Kruip in de huid van een echte detective. Schrijf je eigen mysterie. En leid ons langs verdachten, slachtoffers en de dader.

Schrijversbezoek van Reggie naus

Hoe groot worden trollen? Hoeveel hoofden hebben ze? Hoe overleef je een ontmoeting met een hongerige trol? Hoe zien trollenharen eruit? en
Hoe ruikt trollenzweet? Antwoord op al deze vragen krijg je op vrijdag 13 oktober tijdens het schrijversbezoek van Reggie Naus o.a. bekend van de
serie ‘Trubbel de Trol’ en ‘de Piraten van Hiernaast’.

Vooraankondiging Paul van Loon’s Leesalarm

Het ‘Leesalarm’ is een leesproject voor de groepen 4 t/m 8. Kinderen worden gestimuleerd om verschillende soorten boeken te lezen, te beleven en te delen. De groepen strijden tegen elkaar om een mooie prijs. Deze keer kunnen de kinderen van de midden- en bovenbouw een klassenbezoek winnen aan de tentoonstelling van Paul van Loon in het Limburgs Museum.

Het project vindt plaats in 2018. Lees hier meer!